Splićani s osmoricom odrađuju pripreme

Array

Prošlo je točno mjesec dana od sjednice Gradskog vijeća na kojoj je odobrena nova financijska injekcija posrnulom divu, no nikakvih pomaka još nema na vidiku. Iako je igračima i zaposlenicima kluba obećavano kako će se tjedan dana nakon te sjednice krenuti s isplatom, barem dijela, njihovih potraživanja od toga još uvijek nema ništa.

Prethodna sezona još nije financijski pokrivena, a RZ povrh toga čeka i svojih 14 zaostalih plaća koje joj je klub obavezan isplatiti. Zasad nije poznato ni tko će raditi u školi košarke, tko će voditi kadete i juniore. Posebno su zanimljivi juniori za koje je već poznata Rađina želja da ih trenira Ivan Beram. No trener Jurčevićevog Adriatika zasad je odolio zovu s Gripa.

Što se igračkog kadra prve momčadi tiče, situacija je više nego zabrinjavajuća. U drugom tjednu priprema momčadi se priključio Mate Kalajžić, no to ne znači da je odustao od odlaska u Zadar.

Uz njega, trener Ivica Burić na raspolaganju ima još sedmoricu igrača: Luku Kotrulju, Josipa Jukića, Gorana Filipovića, Roka Dominovića, Josipa Matića, Bruna Markulina i Antu Đuguma.

Andrijićevi oponenti, a takvih je zaista velik broj, tvrde da direktor Žutih želi uštedjeti poneku kunu i igrače potpisivati tek u rujnu, no pitanje je koga će tada moći dovesti, a i koliko će se momčad do početka sezone, 3. listopada, moći uigrati.

Odlaganje potpisivanja prinova nosi usto još jednu zamku: moguću blokadu kod HKS-a nekog od igrača kojima je već “pun kufer” njegovih lažnih obećanja. Umjesto da se brinu što im mladi igrači, u koje se zaklinju, glavom bez obzira bježe s Gripa, Andrijić & Co. “specijalizirali” su se za kupovinu vremena, nesustavnost, neorganiziranost i nedostatak samokritike.

Kad se tome doda da se klub ne želi prodati samo iz sebičnih, građevinsko-poslovnih interesa, jasno je da se Žutima ne piše dobro. Ni kratkoročno, ni srednjoročno, ni dugoročno i da će svako izbjegavanje kvalifikacija kod klupskog trusta mozgova izazvati emocije dostojne osvajanju naslova prvaka.

Related Articles