Naglić: Stvara se pozitivna kemija

Array

Hrvatska košarkaška reprezentacija u nedjelju će nastaviti s pripremama za nadolazeće Europsko prvenstvo. Prvi je zagrebački susret u skupini C na rasporedu petog dana rujna, protivnici su Slovenci koji će ovog vikenda u Kopru odigrati pripremni turnir, već tradicionalni Adecco kup. Petak i subota iskorišteni su za odmor, no pomoćnik izbornika Velimira Perasovića, trener Škrljeva Aramis Naglić kraj je tjedna iskoristio za odlazak na trening svojih pulena na Mavrincima.

Otkako je Naglić s reprezentacijom, treninge novopečenog A-1 ligaša vodi njegov pomoćnik Mirko Ščekić. Naglićeve su misli i na klupskom treningu bile usmjerene na reprezentativne aktivnosti, nije mu stoga bilo teško sumirati dosad odrađeno u pripremnom periodu momaka u kockastim dresovima.

“Ono što me najviše veseli jest to da vidim kako se stvara jedna dobra, pozitivna kemija unutar kolektiva, što je jedan od važnijih uvjeta za bilo kakve dobre predstave na nadolazećem Europskom prvenstvu. Neke smo utakmice u pripremama zaista odigrali na visokoj razini, prije svega što se tiče obrane. U napadu još ima potencijala, međutim jako sam sretan i zadovoljan što mogu reći da sam potrošio ljeto na nešto što zaista izgleda dobro. Moram pohvaliti sve igrače koji, svi do jednoga daju svoj maksimum”, kaže Naglić.

Izbornik Perasović u premisama svojih razmišljanja zapravo najviše vremena posvećuje obrambenom dijelu. Logično, s obzirom na činjenicu da momčad lakše pobjeđuje ako primi što manje poena. Litva je tako u prvom poluvremenu pripremne utakmice u srijedu pred prepunom Žalgiris Arenom zabila samo osamnaest poena.

“Obrana je ključni dio svakog dobrog rezultata u košarci. Perasović je trener koji obranu forsira, trener koji gaji jedan takav agresivniji pristup i to je ono što nam treba. Izgledamo jako dobro i samo se nadam da ćemo u tom tonu izgurati ovaj dio priprema, do samog početka Eurobasketa”, govori Naglić.

U skupini na zagrebačkom dijelu europske smotre neće biti lakih protivnika. Perasovićev stručni stožer polaganim koracima skuplja informacije, pogledali su utakmicu Makedonije protiv Litve u Kaunasu, Adecco kup poslužit će im za uvid u snagu Slovenije, prate se i Grci…

“Makedonija je odigrala izrazito dobru utakmicu protiv Litve sada na turniru u Kaunasu, radi se o jednoj jako dobroj ekipi. Nema slabih suparnika, treba se dobro pripremiti za svaku sljedeću obvezu i neće nam biti lako bez obzira na to što smo domaćini skupine.”

Hrvatskoj reprezentaciji do kraja priprema za Eurobasket predstoji još turnir u zagrebačkoj Areni od 26. do 28. kolovoza u kojem će se susresti s momčadima Estonije, Izraela te Bosne i Hercegovine. U trenažnom procesu uvijek ima posla, bit će tako i u naredna dva tjedna.

“Cilj nam je dobiti dobar protok lopte u napadu, tečnost napadačke igre te popraviti neke sitne detalje uz zadržavanje ovakve razine igre u obrani. Imamo dovoljno vremena za sve, protivnici su nam po mjeri a motivacije nam ne nedostaje, svi jedva čekamo da krenemo dalje s treninzima”, zaključuje Naglić.

Related Articles