Dontaye Draper priključen reprezentaciji

Array

Nakon što je Oliver Lafayette pretrpio rapturu meniskusa koja ga je udaljila s Eurobasketa, izborniku hrvatske seniorske košarkaške reprezentacije Velimiru Perasoviću na raspolaganju ostala samo dvojica razigravača – Roko Ukić i Rok Stipčević.

Iako iz stožera reprezentacije u prvi mah nisu htjeli javno komentirati nikakvo pozivanje zamijene za Lafayettea koji se ozlijedio na utakmici protiv Njemačke u Bremenu, izbornik Perasović ipak je u reprezentaciju odlučio pozvati novog igrača ruskog Lokomotiv Kubana Dontayea Drapera.

Draper je taj poziv prihvatio te će se momčadi priključiti sutra za kada je zakazano ponovno okupljanje reprezentacije nakon dvodnevnog odmora. Izvjesno je da će tako Hrvatska na Eurobasketu ipak u ekipi imati jednog naturaliziranog igrača.

Draper je posljednji put nastupio za hrvatsku reprezentaciju 2013. godine na Eurobasketu u Sloveniji gdje je Hrvatska zauzela četvrto mjesto.

Prije samog Eurobasketa pred reprezentacijom je trodnevni pripremni turnir, od 26. do 28. kolovoza, u zagrebačkoj Areni gdje će usporediti snagu s reprezentacijama Bosne i Hercegovine, Estonije i Izraela.

Ulaznice za taj turnir puštene su u prodaju jučer, a cijene se kreću između 20 i 50 kuna. Svoje mjesto na jednoj ili sve tri utakmice možete osigurati na stranicama Eventima.

Related Articles