#234 Naglić: "Svi nam nameću ulogu favorita" | Crosarka.com #234

Naglić: “Svi nam nameću ulogu favorita”

Završnica Kupa Krešimira Ćosića, koja se igra u Zadru, kreće danas. Iako KK Zadar igra tek sutra, u četvrtak 15. veljače, trener Aramis Naglić i kapetan Šime Špralja, najavili su, kako kažu, pravi festival košarke u naredna četiri dana.

“Svi znamo koliko ovaj trofej znači Zadru, a može se reći i da je u svlačionici sve sada podređeno jednom cilju. Nadam se da će ova završnica biti dostojna dvadesete obljetnice ovog natjecanja. Nadam se da ćemo i mi, a i svi sudionici, odigrati na visokom nivou, tako da i publika bude zadovoljna viđenim,” najavljuje Špralja.

Obojica se slažu da će dati sve od sebe da Kup ostane u Zadru, no ne žele brzati s izjavama i očekivanjima. Kažu kako idu utakmicu po utakmicu pa što bude.

Iako Zadar prvu utakmicu igra protiv ekipe iz nižeg ranga, KK Sonik Puntamike, nikoga ne uzimaju olako za protivnika, pogotovo ne gradskog rivala.

“Ekipa Puntamike se izborila za ovu završnicu iz nižeg ranga i sigurno da im na tome treba čestitati. Sigurno će se boriti za svaku loptu i bit će to jedna teška utakmica za nas. Prvo moramo odigrati ovu utakmicu da bi uopće razmišljali za dalje,” govori Špralja.

I Špralja i Naglić se slažu da je u ovoj utakmici ipak najbitnije dobro se pripremiti i ostaviti dobar dojam na parketu, kako bi kasnije imali više samopouzdanja.

Naglić priznaje da su svjesni kako im se nameće uloga favorita za osvajanje Kupa, ali ne želi gledati previše unaprijed.

“Očekujem dobru košarku i svaka momčad koja je došlo do ovdje zaslužuje respekt. Neću kriti da je naša velika želja da dođemo do kraja, ali do toga je put dug i težak. Mogu reći da prvu utakmicu dočekujemo spremni i da su svi igrači na raspolaganju.”

Sam Naglić kaže kako je svjestan da je polufinale iznimno bitna utakmica.

“Sigurno da treba razmišljati kako rasporediti snage za sve utakmice, ali iskreno, polufinale je za nas najveća utakmica. Hoće li tamo biti Škrljevo ili Cibona, to ćemo još vidjeti jer se i Škrljevo nešto pita, a sigurno je i da će imati podršku s tribina. Cibona jest blagi favorit, ali treba pričekati kraj utakmice. Mi moramo biti spremni odigrati tri utakmice u tri dana, od čega ja se nadam dvije, poprilično teške.”

Ne može se ne primijetiti kako se u Zadru stvorila euforija kakve već neko vrijeme nije bilo. Špralja priznaje da se to osjeti.

“To je definitivno pritisak na nas igrače, ali mi smo profesionalci i s tim se moramo nositi. Znamo kako smo došli do toga da grad živi za Kup. Prije tri mjeseca smo počeli s dobrim igrama i atmosferom, a tada nas je malo ljudi pratilo. Nakon par dobrih utakmica napunila se i dvorana. Sigurno da je to određen pritisak kad svi imaju velika očekivanja, ali nama je najbitnije odrađivati dan po dan na ovom natjecanju. Korak po korak je najbolji način da se nervoza i pritisak osvajanja Kupa odmakne od nas. Ako krenemo razmišljati o finalu i osvajanju Kupa, onda se uvlači nervoza među igrače i pritisak se više osjeti.”

Na ovu temu nadovezao se i Naglić koji kaže kako je u jednu ruku i normalno da navijači imaju takva očekivanja jer su pružili dobre partije.

“Vidim da nam iz protivničkih tabora guraju tu ulogu favorita. Na taj način sebi olakšavaju. Ja smatram da bi bilo vrlo hrabro reći da smo mi favoriti protiv jedne Cibone čija petorka ima 160 godina i desetke trofeja iza sebe. Ako Cibona gura ulogu favorita prema nama, mislim da malo podcjenjuju sebe. Mi znamo da je kod njih kvaliteta visoka, pa tu su igrači poput Žorića, Tomasa, Ratkovice ili Novačića. Oni na ovom natjecanju traže spas sezone i sigurno će doći ovdje maksimalno spremni. Mi i dalje moramo biti skromni, a sigurni smo da nam neće izostati ni podrške s tribina.”