Najava kup utakmice: Zadar u goste neugodnim Kaštelima

Array

Danas u 18:00 u Kaštel Sućurcu odigrava se četvrtfinalna utakmica hrvatskog košarkaškog kupa „Krešimir Ćosić“, između domaćina Kaštela Ribola i gosta Zadra.

Na putu do mjesta među osam najboljih momčadi Kaštela je slavila i protiv dva prvoligaša, Darde i Alkara, te time pokazala kako može itekako biti prijetnja u natjecateljskim krugovima na razini cijele Hrvatske. Dodatno, u A2 ligi jug ekipa Stipe Bralića u devet odigranih utakmica ne zna za poraz te se uvjerljivo nalazi na prvom mjestu prvenstvene tablice.

S druge strane, Zadru u zadnje vrijeme „ne cvijetaju ruže“ u sklopu ABA lige, gdje u zadnje tri utakmice klub nije uspio ostvariti niti jednu pobjedu, a čak dva od tri poraza došla su nakon neizvjesnih završnica, kojih ove godine u Zadrovim utakmicama nije nedostajalo. Upravo zato Vlašićevi igrači trebat će od početka ozbiljno shvatiti svog današnjeg protivnika.

Posebno će se gostujući igrači trebati fokusirati na Damira Rančića, najboljeg strijelca kaštelanskog kluba, ali isto tako pripaziti na mlade Dragana Bendera i Antu Žižića, kao i Stipu Režića te Antu Klaricu.

Pred utakmicu, izjave sa zadarske strane dali su sportski direktor Branko Skroče i centar momčadi Ante Đugum. Skroče je istaknuo ozbiljnost pristupa kojem Zadar treba težiti.

To je jedna utakmica koja je važna jer želimo ići na završnicu Hrvatskog kupa. Igrat ćemo protiv jedne mlade i poletne ekipe koja u A2 ligi nema konkurenciju. Oni su spoj mladosti i iskustva i imaju dva jako talentirana momka – Bendera i Žižića te par iskusnih igrača, od kojih je Režić igrao u prvoj ligi a Rančić i u Zadru. Moramo to shvatiti jako ozbiljno i od prve minute postaviti se da se zna tko je tu tko. Ne smijemo takvoj ekipi dozvoliti da se razigra jer to je uvijek opasno.

Imao je Zadar već problema sa sličnim momčadima i u prošlosti.

Zadnje nam je takvo iskustvo od prošle godine protiv Borik Puntamike, kada smo ušli ležerno i dozvolili da se oni razigraju. Imali smo problema u prvom poluvremenu i tek su u drugom stvari sjele na svoje mjesto. Sutra treba pristupiti ozbiljno od prve minute i onda sigurno neće biti problema.

Ante Đugum bio je kratak te osobno najavljuje prolaz među četiri najbolje momčadi u Kupu.

Očekuje nas sasvim druga utakmica nego u ligi, gdje nemamo pravo na kiks. Uz dobar angažman mislim da ćemo bez problema ostvariti plasman na final-four.

Related Articles