Utorak, 5 srpnja, 2022
More

  Najveće tučnjave na hrvatskim parketima

  Košarka je sport u koji se unosi puno emocija. Stoga, stvari na terenu ponekad pređu granicu sportske atmosfere pa u žaru borbe dolazi do nemilih scene. Prisjetili smo se 3 najveće tučnjave na hrvatskim parketima.

  Siniša Štemberger – Rawle Marshall

  Najpoznatija scena odvila se 2008.godine kada je na Gripama gostovala Cibona. Borilački sportovi ne bi se posramili tučnjave između Amerikanca Marshalla i Štembergera. Nakon Štembergerovog lakta, Marshall je odbio ruku pomirenja i nasrnuo na protivnika. U sve su se umiješali igrači s obje klupe, a suci su morali isključiti ukupno 12 igrača.

  Štemberger je napustio dvoranu s velikom posjekotinom pored oka, a Marshall je napustio Zagreb i Cibonu.

  https://www.youtube.com/watch?v=dzp-XOI7z14

  Josip Sesar – Arijan Komazec

  Ne moramo ni spominjati kako su strasti bile uzavrele svaki put kada bi u Jazinama gostovala Cibona. U napadu Zadra Komazec je navodno slučajno udario Sesara laktom i slomio mu nos. Nakon što se vratio na parket, Sesar je igrao obranu na Komazecu i u jednom trenutku udario šakom u glavu Arijana.

  Epilog svega bilo je Sesarovo isključenje i nekoliko utakmica zabrane igranja.

  https://www.youtube.com/watch?v=ivYy3XUDPUc

  Split – Zadar

  Nevjerojatne scene gledali smo u sezoni 17./18. Na utakmici između Splita i Zadra. U trenutku dok je Zadar uvjerljivo vodio 97:66 protiv rivala iz Splita, Zadrov Amerikanac Knowles nokautirao je igrača Splita Kalajžića.

  Zaiskrilo je između Knowlesa i Marčinkovića tijekom jednog napada Zadra, a nakon malo naguravanja i povlačenja, Knowles je šakom u glavu pogodio Kalajžića, koji je odmah pao na parket. Na koncu su isključeni gotovo svi igrači, pa i oni s klupe, a utakmica je nastavljena “četiri na četiri” jer je u dvorani ostalo samo osam igrača.

  https://www.youtube.com/watch?v=204O-qPCjF0

   

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave