Mazalin i Bender na Jordan Brand Classicu

Array

Eurohopes je objavio neslužbeni i nepotpuni popis mladih košarkaša koji će imati priliku izboriti putovanje u Brooklyn (SAD) na 12. Jordan Brand Classic. Među potvrđenim imenima su i ona Lovre Mazalina iz Cibone te Dragana Bendera iz Splita.

Mazalin i Bender (1997) će sudjelovati na Europskom okupljanju gdje će u konkurenciji 40-ak pomno praćenih i odabranih 15 i 16 godišnjaka pokušati izboriti nastup na završnom okupljanju najtalentiranijih mladih svjetskih igrača koji će se održati 13. travnja u rodnom mjestu Michaela Jordana. Stručnjaci koji prate napredovanje mladih košarkaša smatraju Mazalina za ponajboljeg igrača Europe u ovom godištu, a Bender je skrenuo pažnju na sebe odličnim igrama na turniru juniorske Eurolige koji se nedavno održao u Španjolskoj.

Da su informacije Eurohopesa istinite potvrdio nam je sam Mazalin:

“Istina. Idem sljedeći petak u Barcelonu na Jordan Brand. Sigurno da će mi ovaj kamp biti još jedno veliko iskustvo i poticaj za daljnji rad i napredovanje. Marko mi je puno pričao o njegovim iskustvima koje je imao na prošlogodišnjem okupljanju, o atmosferi, drugim igračima, treninzima i trenerima. U Španjolsku ne idem s nekom velikom “presijom” nego opušteno. Pokazati i promovirati sebe i svoj klub, to jest rad u njemu,” rekao je Lovro. Potvrdio je da će imati društvo iz Splita.

“Bender će mi praviti društvo i lakše mi je zbog toga, sigurno će biti zanimljivo i zabavno. Pokazat ćemo, ako ne u paru, pojedinačno tko smo i kako se igra u Hrvatskoj.”

Lovro Mazalin na utakmici Juniorske Eurolige
Foto: Euroleague

Pored Lovre i Dragana priliku za dokazivanje dobiti će i Andrea La Torre, Marcel Ponitka, Slobodan Jovanović, Stefan Peno, Emanuel Cate, Nedim Djedović, Jacob Larsen, Vasilis Charalampopoulos, Josh Steel, Alija Pirić, Ilia Karpenko, Grigory Motovilov, Roberto Vercellino, George Papagiannis, Stephane Gombauld, Niklas Kiel, Gracin Bakumanya, Simon Pursl, Alvaro Reyes, Xabi Lopez, Blaz Mesicek, Luc Lobuaki, Arthur Leboeuf, Jokubas Svambaris, Tadas Sedekerskis, Martynas Varnas i Petar Ivanović.

Podsjetimo, prije dvije godine je Mario Hezonja imao zapaženi nastup na JBC-u postigavši 15 poena uz 5 skokova, 4 asista, a prošle je Arapović bio najbolji igrač svoje ekipe upisavši 17 poena i 11 skokova.

Mario Hezonja
Mario Hezonja – 2011 Jordan Brand Classic

Related Articles