Nakon Nakića, Cibona krenula i po Drežnjaka!

Prethodnog tjedna Cibona je u zadnji čas dovela Tonija Nakića iz Šibenke, pokvarivši na taj način planove KK Zadra koji je u načelu praktički sve dogovorio s mladim Šibenčaninom. Iako smo često upozoravali na pojedine loše stvari u radu Cibonine uprave, ovakvi potezi svakako su za pohvalu iz prizme onih kojima je Cibona oko srca. Ipak, pitanje odakle novac za plaćanje odštete klubu koji je prije dva mjeseca otpustio sve radnike i dalje ostaje otvoreno…

Uz Tonija Nakića, najspominjanije ime u našim košarkaškim krugovima posljednjih mjeseci je svakako ono Matea Drežnjaka. Mladi brat Drežnjak i aktualni reprezentativac Hrvatske ima važeći ugovor s HKK Širokim još tri sezone. Za njegove usluge najveći je interes pokazala Cedevita Olimpija, ali je Široki ponuđenu odštetu od strane slovenske momčadi odbio.

I tu na scenu ponovno stupa čelništvo Cibone, koje bi dvojcu Prkačin-Nakić htjelo pridodati i Matea Drežnjaka. Iz tog razloga, izaslanstvo zagrebačkog kluba pohodilo je krajem aktualnog tjedna Široki Brijeg kako bi ispitalo modalitete pod kojima bi Drežnjak mogao postati stanovnik hrvatske metropole.

Iluzorno je očekivati da hrvatski prvak financijski može parirati izdašnoj ponudi Cedevita Olimpije, ali i platiti drugu odštetu u dva tjedna. Ipak, na stol je vjerojatno stavljena vodeća uloga u momčadi i igrački napredak samog Drežnjaka, dok bi Široki dio novca dobio odmah, a razliku od planirane odštete namirio iz eventualnog transfera u budućnosti. Uz sve to, ne smijemo zaboraviti ni dobre odnose koje su uvijek gajili Cibona i Široki, stoga ne bi bilo iznenađujuće kada bi u narednim danima Drežnjak postao dio “vučjeg čopora”.

 

 

 

Related Articles