Nakon poraza od Litve nemamo više pravo na pogrešku

Ušli smo u nove Windowse s NBA igračima. Svi smo mi očekivali dvije pobjede koje bi nam uvelike pomogle kako bi osigurali Kinu. No, već nakon utakmice sa Slovenijom mogli smo vidjeti dosta problema u našoj igri. Ti problemi su nažalost bili očiti i u utakmici protiv Litve. Neću ulaziti u neke duboke analize jer ovaj članak ne pišem radi toga. Ovim ću člankom vam pokušati približiti koliko smo blizu ili bolje rečeno daleko od Svjetskog prvenstva.

Kako do Svjetskog?

Definitivno će nam biti puno teže, ali ipak ima nekakve male nade. Trenutno se nalazimo na predzadnjem mjestu u našoj grupi. Ispred nas su Nizozemska koja ima isti omjer kao i mi, Mađarska s pobijedom više te Italija i Litva koji su osigurali prolaz. Računica je vrlo jednostavna. Mi do kraja moramo sve pobijediti, a ako izgubimo od Litve moramo se nadati da će Mađari isto od litavaca izgubiti te da će pretrpjeti barem jedan poraz od Italije jer Mađarska je pobjedom protiv Nizozemske za sada naš najveći konkurent. Sada svi vjerojatno razmišljaju kako ne bi trebalo biti teško pobijediti Poljsku i Mađarsku dva puta, ali ljudi zaborave da ćemo igrati bez naših NBA igrača u tri susreta od četiri. Nadamo se svi mi kako će nekako Anzulović pronaći kemiju kada nam zafale poeni Bojana i allaround predstava Daria.

Nije još ništa gotovo, ovisimo sami u sebi naravno ako sve pobjedimo. Treba vjerovati da će se dečki probuditi i nekako izboriti Svjetsko prvenstvo u Kini jer bilo bi šteta ne vidjeti ovu generaciju na velikoj sceni.

Sljedeće utakmice:

Poljska – Hrvatska 17.9

Hrvatska – Mađarska 29.11

Litva – Hrvatska 2.12

Hrvatska – Poljska 22.2.2019

Mađarska – Hrvatska 25.2.2019