Naše reprezentativke upisale poraz protiv Srbije

Array

Eurobasket za žene ove se godine održava u Mađarskoj i Rumunjskoj, a reprezentacija Hrvatske nalazi se u skupini C s Velikom Britanijom, Latvijom, Rusijom i Srbijom.

Naše reprezentativke turnir su otvorile protiv favorizirane Rusije, izgubivši 83:62, ali dan poslije skupile su snage i nadigrale Latvijke 67:63. Jučer su odigrale i treću utakmicu u skupini, protiv reprezentacije susjedne Srbije te opet upisale poraz, 89:72. Srbija je vodila gotovo cijelu utakmicu i nije dozvolile da se Hrvatska rezultatski približi.

Kroz ove tri utakmice najbolje u redovima naše reprezentacije bile su Iva Ciglar Marina Mazić, koje predvode reprezentaciju s 12 poena po utakmici, a daleko od njih nije ni Iva Slišković, s 10,3 poena.

Hrvatskoj još preostaje jedna utakmica, i to protiv Velike Britanije sutra u 16:30. Pobjeda bi vjerojatno značila treće mjesto u skupini, kao i nastavak natjecanja. U tom slučaju Hrvatska će se križati sa skupinom D, u kojoj se nalaze Slovačka, Španjolska, Litva, Švedska i Mađarska.

Related Articles