Navijači Cibone prozvali vodstvo kluba i uputili konkretna pitanja

Ogorčeni stanjem u Ciboni, njeni navijači i simpatizeri, poslali su putem društvenih mreža poruku ponajprije direktoru kluba Domagoju Čavloviću, a tom prilikom su mu uputili i konkretna pitanja.

Poruku navijača prenosimo u cijelosti:

Košarkaški klub Cibona Zagreb, jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportskih kolektiva, simbol grada Zagreba i Hrvatske, ovih dana proslavila je svoj 74. rođendan. Nekada veliki klub pred kojim su strepili i velikani poput Real Madrida te CSKA Moskve već je godinama sve slabiji i zapravo se prolaskom svake nove godine mnoštvo navijača ovog kluba pribojava onog najcrnijeg scenarija, scenarija potpunog nestanka Cibone sa košarkaške mape.

_

Trenutna situacija sa pandemijom novog korona virusa, početkom trećeg mjeseca prekinula je sve sportske događaje, pa tako i košarkaške lige. HKS je sezonu prekinuo te odlučio kako proglašenja prvaka Hrvatske neće biti. Ponukan tom činjenicom direktor KK Cibona Domagoj Čavlović tada je brže bolje krenuo u čistku, svim zaposlenicima je uručio otkaze ugovora te ih poslao na burzu, sve osim sebe!

Navijači Cibone imaju moralnu obvezu se oglasiti povodom tog događaja. Ono što nas je pokrenulo u svemu ovome je sramotno ponašanje samog vodstva kluba kako prema igračima tako i prema navijačima. Od samog početka klub je u tajnosti držao odlaske i dolaske igrača. Sve što se moglo saznati bilo je preko pojedinih medija. Za vrijeme obnašanja dužnosti gospodina Čavlovića klub nije u stanju bio otvoriti niti fan shop. Jedino gdje možete kupiti suvenir kluba je u dvorani za vrijeme odigravanja utakmica. Da stvar bude žalosnija ljudi koji rade za pultom niti ne znaju što prodaju i po kojoj cijeni.

Također treba naglasiti kako Domagoj Čavlović u svojih 7 godina na čelu KK Cibona nije doveo niti jednog ozbiljnog sponzora. Zar stvarno u cijelom gradu Zagrebu nitko ne želi sponzorski pomoći Ciboni? Zašto? Svaki jači sponzor zahtjevati će vjerojatno i svoju osobu u upravi kluba kako bi lakše nadzirao svoj novac. Što? Stvarno? Vi bi nadzirali svoj novac? U Ciboni to tako jednostavno ne ide! Vaš novac, naše ideje. Naravno da onda nitko ne pristaje na takav način poslovanja.

“Kada pričate sa Domagojem Čavlovićem vi zapravo ne znate s kim pričate. Da li sa direktorom Cibone, da li s direktorom tvrtke Cibona š.d.o.o. ili pak sa vlasnikom sportsko-menađerske agencije Najjači tim d.o.o. na čijem se čelu nalazi od kraja 2015. godine!” – izjavio je Aleksandar Petrović u jednom od svojih razgovora za portale.

Zapravo ako ga uspijete “uhvatiti za rukav” i porazgovarati shvatiti će te kako i nije pretjerano obrazovana osoba. Jednostavno će te se zapitati kako je takva osoba uopće postala direktorom jedne institucije kao što je Cibona, po kojim referencama je zaposlen?

Od 2013. godine kada je gospodin Čavlović stigao u klub vizija ne postoji. Dovedeni su mnogi promašaji od igrača, dok su naši talenti poput Danka Brankovića te Sandra Rašića nestali sa “radara”. Ovo su samo neki od njih: Vlado Ilievski, Devon van Oostrum, Dardan Berisha, Corey Fisher, Devon Saddler, Elijah Johnson, Daividas Bušma, Aaron Geramipoor, Langston Hall, Cleveland Melvin, Branislav Ratkovica, Jahmar Young, Johndre Jefferson, Brandis Raley-Ross, Donatas Sabeckis, Quincy Miller, Malcolm Rhett, Roberto Kovač… Također, era gospodina Čavlovića prepuna je afera – Žižić, Zubac, odustajanje od Eurolige, odbijanje preoblikovanja kluba u sportsko dioničko društvo te mnoge druge.

Ovim putem postavljamo nekoliko pitanja ljudima u klubu (a to je sami direktor Domagoj Čavlović).

1. Zašto KK Cibona kao udruga građana ne raspiše izbore po principu 1 član – 1 glas?

2. Zašto se u klubu ne radi ništa po pitanju komunikacije sa navijačima?

3. Zašto se u klubu biraju igrači po menadžerskoj agenciji, a ne po kvaliteti?

4. Zašto članovi kluba nemaju uvid u poslovanje kluba?

5. Koliko je stvarno dugovanje kluba? Kakvo je stanje sa predstečajnom nagodbom?

6. Kako stoji klub po razvoju mladih igrača?

7. Kako je moguće da zastupate osim KK Cibone još i jednu menadžersku agenciju, te se time nalazite u sukobu interesa?

8. Zašto umjesto interesa kluba branite interese osoba koje su također sudjelovale u pljački Cibone i svjedočite u njihovu korist?