Nazor: Car je opcija, bit će odlazaka i dolazaka

Array

“Nakon loše utakmice u prošlom kolu, moramo se psihološki dignuti i pripremiti za teško gostovanje u Kragujevcu na najbolji mogući način”. Tako će Ante Nazor, čija momčad danas kreće put Srbije, gdje ju sutra od 17 sati očekuje dvoboj protiv trenutno šestoplasirane momčadi ABA lige.

“Radnički je jaka momčad, koja je ušla u dobar tonus. Nisu dobro otvorili sezonu, ali igraju sve bolje, što potvrđuju i rezultati. Vrlo su čvrsti, dobro pokriveni na svim pozicijama, rotiraju deset-jedanaest igrača i jako dobro kontroliraju ritam utakmice. Vrlo su dobri i obrambeno, a dolaskom razigravača Ćapina dobili su dimenziju više. U pojedinim situacijama igraju s dva playmakera. Dolaskom centra Varde dobili su i na sigurnosti ispod koša. Očekujem jako tešku utakmicu, ali ako se psihološki dignemo i odigramo na tragu naših najboljih predstava, koje su bile mahom na gostovanjima, mislim da je realno očekivati otvoren dvoboj” smatra trener Zadra.

Allen ne putuje, ali ostaje

Chaisson Allen se još uvijek nije posve oporavio i neće biti u sastavu.

“Zaradio je osjetan potres mozga, a mislimo da te probleme vuče od ranije, budući da je već dobio dva udarca u glavu, od kojih je najgori bio onaj Zubčićev protiv Cibone. Ono što se dogodilo na treningu je zaista bilo blago, no možda je taj naizgled bezazlen udarac u vilicu potencirao sve te probleme. Jako nam je nedostajao protiv MZT-a, ali čak da i može odigrati protiv Radničkog, ne bi bilo poželjno zbog napornog puta, jer će nam biti od krucijalne važnosti za utakmicu sa Mađarima sljedeći tjedan. Ne želimo ništa riskirati,” prenosi Zadarski List.

Znači li to da on definitivno ostaje u momčadi?

“Jako smo racionalni i produljili smo s njim ugovor na još mjesec dana. Tada ćemo odlučiti hoćemo li nastaviti suradnju ili ne.”

Kad smo već kod racionalne potrošnje, uklapa li se Jordan Burgason u Zadrov budžet?

“Taj momak će nas doći jeftinije nego neki igrači ovdje, koji ne daju ništa.”

Kakve informacije imate o njemu, osim da je jako dobar šuter za tri poena?

“Ništa više ne vjerujem dok ne vidim. Preko privatnih linija smo došli do tog igrača, koji se u dosadašnjoj karijeri iskazao kao izuzetan šuter. Mlad je, ima energiju i mislim da nam može puno pomoći. “Rookie” je, a zna se kako oni reagiraju. To je često puta mačak u vreći, zato smo i potpisali ugovor na mjesec dana” kaže Nazor, dodajući da je Jordan u posljednje vrijeme trenirao u kampu u Los Angelesu.

Njegov premijerni nastup očekuje se u sljedećem kolu, kada na Višnjik stiže Szolnoki Olaj.

“Neću dramatizirati i ne obuzima me panika, ali ta utakmica će nam biti “o glavu”. Poduzet ćemo sve da budemo najjači mogući.”

Bit će još odlazaka i dolazaka

Hoće li dolazak Jordana potisnuti nekoga iz momčadi?

“Ne bi trebao. Imamo problema sa Šimom Olivarijem, kojemu sam nastojao pružiti sve moguće prilike da ugrabi svoju minutažu i participira u igri. Kada je zdrav, zaista je davao energiju i obrambeni tonus, ali budući da je svako malo ozlijeđen, njegova forma varira. Ne može odraditi trenažni proces na pravi način, tako da nam na toj poziciji treba jedan igrač. Uz to, osim utakmice sa Zvezdom, nismo imali konstantu vanjskog šuta. Zato mislim da je to pojačanje od presudne važnosti.”

Postoji li mogućost povratka Marka Cara u Zadar?
“Čuo sam da je raskinuo ugovor s Cedevitom. I on je u nekim opcijama, ali nije jedini. Sigurno će biti promjena i pooštravanja konkurencije. Nekome ćemo se i zahvaliti. Mislim da nam je i na poziciji playmakera također presudno još jedno pojačanje. Ali to je gimnasticiranje, koje jednostavno moramo uklopiti u naš budžet, što nije lako. Car ne može nastupiti u sljedećih mjesec dana, a to nam je razdoblje toliko značajno da se moramo fokusirati na igrače koji mogu igrati. Ali vodimo računa i o pojačanjima, koja moramo dovesti da bismo opstali” za kraj će Nazor.

Danas osnivačka Skupština KK Zadar Š.d.d

Za danas u 18 sati u dvorani Krešimira Ćosića zakazana je osnivačka Skupština Športskog dioničkog društva Košarkaškog kluba Zadar i time će dosadašnje funkcioniranje kluba kao Udruge građana postati stvar prošlosti.

Na skupštini će se odabrati sedmorica članova Nadzornog odbora, a to bi trebali biti Darko Kasap, Ante Babić, Dario Jurin, Joško Jurin, Željko Predovan, Danijel Mikulić i Lovre Peraić. Oni će kasnije na sastanku izabrati direktora, odnosno glavnog operativca kluba. Uslijedit će upis u registar Trgovačkog suda, kao posljednji formalni čin, nakon kojega će klub moći raspolagati sredstvima prikupljenim prilikom procesa preoblikovanja.

Grad Zadar će tako postati najveći dioničar s nešto više od 40%, a nakon dokapitalizacije početkom sljedeće godine, kada će se 31 milijun kuna poreznih obveza pretvoriti u dionice Grada, bit će i gotovo 90 postotni vlasnik kluba. Ono što sve navijače najviše zanima je hoće li se ukazati investitor, koji je voljan uložiti privatni kapital u KK Zadar i tako postati njegov većinski vlasnik, što je u konačnici jedino pravo rješenje, no za sada takvih naznaka nema.

Related Articles