Nazor: Kolektivnost u obrani i napadu biti će ključ uspjeha

Array

U Zadru, kako gradu tako i klubu, puni optimizma dočekuju večerašnji polufinalni dvoboj prvenstva Hrvatske protiv Cedevite. U gradu je nakon dugo vremena tema većine razgovora samo košarka i uspjeh kluba, dok iz kluba na sav glas pozivaju navijače da u što većem broju obučeni u bijele majice napune dvoranu Krešimira Ćosića.

Uoči prvog polufinalnog susreta nešto je na tu temu imao reći i trener Zadrana Ante Nazor:

Nadam se da će Višnjik u punom smislu riječi biti naš teren i da ćemo imati veliku potporu navijača, budući da će ova utakmica puno toga odlučiti, najviše na psihološkom planu za nastavak borbe za finale.

Splićanin na klupi Zadra posebno je naglasio kolektivni pristup utakmici, za koji smatra da će biti prevaga na stranu njegove momčadi:

Cedevita je vrlo kvalitetna momčad, skup kvalitetnih individualaca o kojim ne treba trošiti riječi. Svojom individualnošću nastoje nametnuti kontrolu igre i moramo u potpuno drugom smjeru pripremiti utakmicu, da svojom kolektivnošću idemo protiv njih kako u obrani, tako i u napadu. Mislim da je to ključ. Moramo korigirati još neke stvari, koje nisu bile dobre na posljednjoj međusobnoj utakmici, posebno defanzivno na Marku Tomasu i Braceyu Wrightu koji su nam radili velike probleme i igrom se suprotstaviti jakom protivniku, jer će se on nama suprotstaviti individualnom kvalitetom igrača. Ako utakmica krene u tom smjeru, naše su šanse vrlo velike.

Za kraj je Nazor istaknuo još nešto:

Koncentracija i borbenost moraju biti na najvišoj razini, a motiva sigurno neće nedostajati.

Utakmica na zadarskom Višnjiku započinje u 19 sati, a prema najavama iz tabora Zadra i Cedevite obje momčadi trebale bi nastupiti u najjačem sastavu.

Related Articles