Vulić: Naslov prvaka nam je jedini cilj

Array

Večeras u 19 sati termin je prvoga polufinalnog dvoboja prvenstva Hrvatske, a tada će u gradu košarke Zadru gostovati zagrebačka Cedevita. Iako su najskuplja hrvatska momčad, Zagrepčani to u dosadašnja četiri susreta protiv Zadra nisu dokazali, te s momčadi iz Donatovog grada ove sezone imaju negativan omjer (1-3), a posebno bolan bio je domaći poraz u prvome kolu Lige za prvaka, što je na novinskoj konferenciji naglasio i trener Vitaminaca Jakša Vulić:

Što se tiče ovog dijela prije doigravanja, ispalo je da smo mi s porazom protiv Zadra u prvom kolu izgubili prvo mjesto. Tu utakmicu smo igrali bez kažnjenog Marka Tomasa i bez velikog broja ozlijeđenih igrača. No, nema vremena, polufinale je već pred vratima i treba se okrenuti utakmici u Višnjiku koja nas čeka.

Ipak, trener gostiju ne skriva ambicije i jasno naglašava koji je ovosezonski Cedevitin cilj:

 Ja sam već rekao da, bez obzira na taj teži put do finala, vjerujem u ovu momčad. Vjerujem da ima kvalitetu i može otići do kraja. Međutim, stvari koje moramo napraviti su da uložimo istu količinu energije, htijenja, volje i koncentracije na one segmente koje radimo u pripremi kao i naš protivnik i onda će naša kvaliteta nesumnjivo doći do izražaja.”

U nekoliko rečenica Vulić se dotakao i zadarskih košarkaša, posebno naglašavajući njihovu skok-igru:

Oni imaju dosta mladih igrača koji igraju s puno elana. U tranzicijskoj košarci su u svakom slučaju u prednosti. Bili su kroz cijelu ABA ligu najjača momčad što se tiče napadačkog skoka, a to je element koji se nama i u zadnjoj utakmici s Cibonom pokazao kao slabija strana. Tu trebamo reagirati. Momčadski moramo ograditi prostor pod košem i ako to napravimo na zadovoljavajućem nivou, osim što nam se otvara prostor za lagane poene, nećemo ni dozvoliti Zadru lagane poene iz njegovog napadačkog skoka. Fokus u pripremi bit će na taj dio, a kako će to izgledati na samoj utakmici preostaje da vidim.

Na trenerove riječi nadovezao se i kapetan Cedevite Marino Baždarić:

Zadar u Višnjiku je vrlo opasna ekipa, nošena publikom i punom dvoranom. Vrlo su borbena ekipa, dobro pokrivena na svim pozicijama. Čeka nas veliki posao i sigurno neće biti lako. Međutim, smatram da imamo dovoljno kvalitete i vjerujem da se možemo kvalificirat u finale.

Igrač s najdužim stažem u redovima crvenih složio se s trenerovim riječima o zadarskim vrlinama i zaključio:

Skok i tranzicija u sve su četiri ovosezonske utakmice bili na njihovoj strani. Mislim da to moramo puno bolje raditi. Svi smo svjesni toga da obrana donosi trofeje i, ako do kraja prvenstva želimo napraviti velike stvari, mislim da prije svega moramo obrambeno reagirati bolje nego što smo to radili u utakmicama koje smo gubili. Kvalitetu imamo. Svatko od nas se mora staviti u službu ekipe i onda imamo puno veće šanse za dobar rezultat.

Misle li ostvariti najave i riječi s konferencije, igrači i stručni stožer Cedevite morati će dati puno više nego u dosadašnjim ovosezonskim susretima sa Zadrom, budući da u nijednom od njih nisu uspjeli dokazati da su kvalitetnija momčad.

Serija se igra na dvije dobivene utakmice, a pobjednik će u finalu igrati s boljim iz serije Cibona – Jolly JBS.

Related Articles