Nazor uoči Budućnosti: “Svi na terenu moramo biti kao jedno”

Zadar putuje u Podgoricu na važno gostovanje kod euroligaške momčadi, Budućnost VOLI. Od zadnjeg odigranog susreta u Krešinom domu kada su Zadrani doživjeli neugodan poraz, jedina ‘novost’  je da će ovoga puta Crnogorce na trenerskoj poziciji umjesto Aleksandra Džikića voditi nekadašnji izbornik hrvatske reprezentacije, Jasmin Repeša. Uzevši u obzir kako je drugoplasirana Cedevita sinoć upisala iznenadni poraz u gostima kod Krke, jedino izvjesno za očekivati jest neizvjesna završnica u preostala 3. od ukupnih 22. kola prije same knock-out faze natjecanja.

Iz razgovora sa strategom Zadrana, Ante Nazorom doznajemo recept za ovu utakmicu i što možemo očekivati od iste.

“To jedna od dvije top momčadi regije s tim da im igranje Eurolige daje dimenziju više, pokrivenost na svim pozicijama, teško je detektirati odakle prijeti najveća opasnost, jer imaju veliku širinu, mogućnost rotacije također, forma igrača je nepredvidiva i sigurno da moramo u toj utakmici prvenstveno gledati sebe i nastojati pružiti svoj maksimum u borbi za svaku loptu. Samo uz takav pristup i uz pozitivnu emociju možemo ostvariti postavljene ciljeve u ovih dvadesetak dana pred nama, a to je ostanak u ABA ligi.” – zaključuje Nazor

Bez obzira na svijest cjelokupnog mogućeg raspleta, čiji ćemo ishod uskoro znati, kao i kod rješavanja svakodnevnih situacija treba krenuti od korijena i najednostavnijih stvari, a to je da susret traje svih 40 minuta.

“Mislim da je ključ da to mentalno shvatimo zato što nas zaista jedna lopta može dijeliti od ostvarenja cilja i s takvim pristupom tražim od svojih igrača da uđu u utakmicu.” – istaknuo je trener.

S trenerom se slaže i ponajbolji igrač Zadra, Luka Božić te poručuje što kao momčad moraju napraviti u ovom susretu.

“U utakmici protiv Budućnosti ne postoji puno nepoznanica kao ni prostora za pogreške, sve ono što inače radimo i kako igramo mora biti na još višoj razini. Svi na terenu moramo biti kao jedno i odigrati susret od početka do kraja.”

Utakmica je na rasporedu u ponedjeljak s početkom u 21.00 sati, uz prijenos uživo na Areni Sport TV.