Nazorovke pregazile konkurenciju

Array

Učenice Gimnazije Vladimira Nazora osvojile su prvo mjesto na prvenstvu srednjih škola za košarkašice u Zadru. Na turniru koji se održao u dvorani Ekonomske škole sudjelovalo je pet ekipa koje su prvog dana odmjerile snage u dvije skupine.

Skupinu A su činile Gimnazija Vladimira Nazora, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka te Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola, dok su u skupini B igrale Gimnazija Jurja Barakovića i Gimnazija Franje Petrića.

Prvog dana se razigravalo po skupinama. Nazorovke predvođene Antonelom Bodrožić, koja je postigla 20 poena, najprije su slavile protiv Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole rezultatom 57:22. U svom drugom susretu savladana je Ekonomsko-birotehnička škola rezultatom 44:29. I u ovom susretu najefikasnija je bila Bodrožić s 19 postignutih poena.

S ove dvije pobjede osiguran je nastup u finalu. U utakmici za drugo mjesto u skupini Ekonomsko-birotehnička škola savladala je HTUŠ rezultatom 62:23.

U skupini B Gimnazija Jurja Barakovića je uvjerljivo slavila protiv Gimnazije Franje Petrića rezultatom 48:25 i osigurala finalni susret.

Drugog dana se razigravalo za konačni poredak. U susretu za treće mjesto Ekonomsko-birotehnička škola je savladala gimnaziju “Franje Petrića” rezultatom 58:24.

U finalnom susretu Gimnazije Vladimira Nazora i Gimnazije Jurja Barakovića još jednom je Antonela Bodrožić briljirala te je s 20 poena odvela svoju ekipu do pobjede. Već nakon prve četvrtine pitanje pobjednika je bilo riješeno. Rezultat je bio 19:3 te je ostalo samo rutinsko privođenje utakmice kraju. Na kraju je konačan rezultat bio 39:26.

Košarkaška ekipa gimnazije “Vladimir Nazor” tako se plasirala na poluzavršni turnir prvenstva Hrvatske, odnosno na Prvenstvo Dalmacije koje će se početkom veljače održati u Zadru.

Konačni redoslijed:

1. Gimnazija Vladimira Nazora: Perat, Baždarić, Matak, Nekić, Zdrilić, Bodrožić, Pulja, Kardum

2. Gimnazija Jurja Barakovića: Delija, Brzić, Čirjak, Kovačević, Jović, Erslan, Lovrinov, Malta, Radovčić, Majica, Tepić, Nikša

3. Ekonomsko-birotehnička škola: Biljaković, Nikpalj, Olić, V. Dražević, Stilinović, Bolf, N. Dražević, Šarić

4. Gimnazija Franje Petrića: Marić, Brdar, Jelača, Iličić, Fantov, Miočić, Lukačić, Ćosić, Perić

Related Articles