Mrlja na pobjedi Cedevite: Koraci Tomasa kod pobjedničke trice

Array

Marko Tomas napravio je očite korake kod posljednjeg napada Cedevite iz kojeg je pogodio tricu za pobjedu protiv Zadra na Višnjiku.

Završnicu utakmice Zadra i Cedevite možete pogledati u video prilogu gdje se vide očiti koraci Tomasa za izuzetno bitnu pobjedu Cedevite u borbi za plasman na Final Four. Zašto mu koraci nisu suđeni, ostavljamo Vama na maštu, ali činjenica je da je jedan od sudaca bio točno ispred Tomasa.

Ove sezone je bilo jako puno prigovora na suđenje, podsjetimo na neke slučajeve.

Cibona je već par puta pisala vodstvu lige nezadovoljna suđenjem, trener Partizana, Duško Vujošević također je imao puno primjedbi, zatim su tu koraci Davisa Bertansa u Zadru kada je pogodio tricu 0.8 sekundi do kraja za vodstvo Partizana, ali je na kraju Romeo Travis ipak pogodio za pobjedu Zadrana pa tu nije bilo repova.

Split je imao izuzetno loše suđenje protiv Igokee na domaćem terenu. Trener Radničkog, Muta Nikolić optužio je vodstvo lige da im nedaju plasirati se među najbolje četiri ekipe lige i zatim jučer, očiti koraci Tomasa u posljednjem napadu u kojem je zabio tricu za pobjedu svoje momčadi.

Kontaktirali smo vodstvo Zadra, ali ljudi iz kluba nisu željeli komentirati sporne odluke sudaca zbog straha od dobivanja visoke kazne za javno komentiranje suđenja na utakmici, što je propisima zabranjeno.

Od očevidaca utakmice, koji su sjedili kraj legende kluba i sportskog direktora, Branka Skroče, doznali smo i to da je sudac Srđan Dožai prijetio da će ga izbaciti iz dvorane nakon što mu je Skroče negodovao zbog samo četiri dosuđena prekršaja Cedeviti u prvih 20 minuta utakmice.

Liga je već ionako neregularna pošto momčad Szolnokia ukoliko bude posljednja, ne može ispasti iz lige, a ovakvi slučajevi kao jučer samo još više dovode u pitanje regularnosti lige.

Naš portal zalaže se za pošteno suđenje i zanima nas kada će konačno u pravilniku lige stajati i stavka o video pregledu spornih trenutaka u neizvjesnim završnicama utakmica?

Ukoliko vodstvo ABA lige misli da je liga koju vode ozbiljna, a vjerojatno misle, već bi od sljedeće sezone morali uvesti pravilo o pregledu spornih trenutaka utakmice na ponovljenim video snimkama. Ili?

Related Articles