NCAA igrač pojačao Cedevitu

Array

Zagrebačka Cedevita nastavlja s popunjavanjem rostera za sljedeću sezonu. Novi igrač je 22-godišnji Ivo Baltić, koji je rođen u Bosni i Hercegovini, ali je početkom rata s roditeljima preselio u Sjedinjenje Američke Države.

Baltić je visok 206 cm i igra na poziciji krilnog centra. U SAD-u je uspješno igrao košarku u srednjoj školi Park Hill South, a zatim u sveučilišnoj momčadi Ohio Bobcats. S Cedevitom je potpisao četverogodišnji ugovor.

„Pratili smo Baltića cijelu prošlu sezonu i iznimno smo zadovoljni njegovim napretkom u sveučilišnoj košarci. Činjenica je da ima hrvatske papire dodatno je prevagnula i danas smo dobili potpisani ugovor“, rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić i istaknuo glavne karakteristike novog pojačanja:

„Ivo je već bio s nama u lipnju, trenirao nekoliko dana te se nametnuo kao igrač, koji pokazuje veliki potencijal. Očekujemo da će se brzo prilagoditi europskoj košarci i da će dokazati da može igrati na visokoj razini. Iznimno je snažan igrač, brz, skočan i borben na poziciji četvorke.“

Baltić je odrastao u Kansas Cityju, a odličnim igrama u srednjoj školi došao je do nominacije za McDonald´s All America te je uvršten među ponajbolje igrače SAD-a. Već u prvoj sezoni na sveučilištu Ohio igrao je NCAA turnir stigavši do druge runde. Na drugoj godini, kao član prve petorke momčadi trenera Johna Grocea, ostvario je prosječni učinak 11.4 koša i 6.1 skok po utakmici.

S Bobcatsima je na trećoj godini, u sezoni 2011./2012. stigao do NCAA sweet 16 izgubivši od North Caroline u produžetku. Lani je prosječno upisivao 6.9 koševa uz 4.9 skokova i 2.1 asistenciju.

 

Related Articles