Nekadašnji igrač “Žutih” ima novu destinaciju

Array

Jamon Lucas Gordon je pronašao novo “utočište” nakon gotovo osam mjeseci lutanja bez kluba. Naime, riječ je o 33-godišnjem američkom razigravaču i beku šuteru kojem je karijera u silaznoj putanji nakon što je dugi niz godina igrao za ponajbolje europske, a ponajprije turske i grčke klubove.

Stavio je potpis na ugovor s talijanskim prvoligašem Flexx Pistoiom. Iako je ugovor potpisan do kraja sezone, Gordon ima “opt-out” opciju koja mu dozvoljava da nakon 15. kola “Pallacanestra” može napustiti klub u slučaju bolje ponude.

U sezoni 2008/09, točnije u njenoj drugoj polovici, Jamon je nastupao i za KK Split. U regionalnoj (tada zvanoj NLB) ligi postizao je čak 19,3 poena prosječno po utakmici, a u hrvatskoj Ligi za prvaka imao je nešto slabiji prosjek od 14,3 poena.

Nakon odlaska iz Splita u narednim godinama dostiže zenit svoje karijere. Po sezonu je igrao u Olympiacosu i Galatasarayu, a po dvije sezone je nosio dres Anadolu Efesa, odnosno Darussafake. Kalendarsku 2017. godinu je započeo potpisom za grčki Aris u kojem se zadržao tek dva mjeseca, a od tada nije imao angažman. Nadamo se da je sada na boljem početku te da ima još što ponuditi u poznim godinama svoje karijere.

Related Articles