Nestvarni uvjeti na utakmici Prve ženske lige

ŽKK Ragusa je uspješno odradila utakmicu na gostovanju u Osijeku. Bez većih problema su pobijedili Mursu rezultatom 90:58 te su tako ostvarili petu pobjedu u zadnjih sedam utakmica. Nažalost utakmica pada u drugi plan, jer se u prvi moraju staviti uvjeti u kojima se ona odigrala.

Dubrovkinje su odradile trening u dvorani Jug 2 u kojoj se jučer utakmica i održala. Odmah na ulazu na teren, igračice su primijetile lošu podlogu, točnije parket koji je bio toliko raskliman i oštećen da su se njegovi dijelovi mogli izvaditi rukom. Ragusa je tražila promjenu dvorane i zauzela se za sigurnost ne samo za sebe nego za sve ekipe koje su primorane igrati u ovakvim uvjetima.

Delegat utakmice i hrvatski košarkaški savez bili su obaviješteni o situaciji, ali brzo rješenje nije pronađeno i utakmica se ipak održala. Je li potrebno čekati da se nešto dogodi pa da bi se glas igračica čuo i da bi se pobrinulo o njihovoj sigurnosti na terenu?

U dobroj mjeri se nadamo da će Hrvatski košarkaški savez poduzeti potrebne mjere, kako bi se zaštitile sve igračice, u prvom redu djevojke koje nastupaju za Mursu, koje ni krive ni dužne moraju trenirati u tim uvjetima.

Pogledajte ispod video o stanju parketa u dvorani u kojoj je utakmica odigrana: