#234

Neven Spahija nakon poraza od Radničkog: Vrlo mi je neugodno

Velika su očekivanja hrvatske košarkaške javnosti od nove sezone ABA lige. Final Four i borba za Euroligu se nameću kao realni ciljevi, a Cedevita i Cibona su sastavili rostere koje nam ulijevaju nadu da će vrijeme posta uskoro završiti.

Cibosi su danas u Draženovom domu imali priliku početi s lijepom pričom, no nisu pokazali baš ništa od najavljivane gre. Nakon poraza od Radničkog 82:66, brutalno iskren je bio Neven Spahija:

“Ja iskreno mislim da mi nismo tim. Niti to liči na košarku niti na tim, niti ovo što ja radim liči na trenerski posao. Ovo je teška situacija i početak je sezone, ali ne želim opravdavati ikoga. Sve kreće od trenera, ja sam diskonektiran se ekipom. Vrlo mi je neugodno i ovo je tim koji je debelo u borbi za opstanak, a ne za Final Four. Ja sam svjestan da trener vrijedi koliko i njegov zadnji rezultat. Duboka isprika ljudima u klubu, koji su nam omogućili da radimo, te ljubiteljima košarke.”

Spahija nije pokušao tražiti nikakva opravdanja. U njegovim riječima nema puno optimizma:

“Radi se o skupini igrača koji znaju igrati košarku i odnosi unutar njih su dobri, a rade, vrijedni su i treniraju. Kad dođe utakmica, to nema nikakvog smisla.  Mi igramo katastrofalno, bez samopouzdanja, ono što se dogovorimo, ne igramo. Ovo sve izgleda loše. Ovo je najgori početak jedne moje ekipe otkad sam ja trener, ja se nadam da se samopouzdanje može vratiti s kakvim sam sve ekipama radio. Danas sve skupa vrijedimo jako malo i imali smo problema u rotaciji.”

S druge strane trener Radničkog Miroslav Nikolić je naravno bio prezadovoljan:

“Momci su izgledali fenomenalno, pripremili su se za utakmicu. Imali smo dobar skok, kontrolirali smo utakmicu cijelo vrijeme. Vrlo mlada ekipa koja ne zna za strah i ne respektira nikoga. Npr. Strawberry, oni ne znaju tko je to. Pobijediti Cibonu u Zagrebu nije lako, ali čini se da Cibona igra bolje u Kragujevcu. što se tiče moje ekipe, ja sam prezadovoljan. Protok lopte još treba doraditi. Našoj ekipi treba još jedan play.”