Nikola Gaurina: Protiv Zaboka idemo po pobjedu

Array

Alkar je na četvrtom mjestu s pozitivnim omjerom od šest pobjeda i četiri poraza, gostujućom pobjedom u prošlom kolu protiv Križevaca su dohvatili željenu poziciju koja vodi u Ligu za prvaka. S bodovima protiv Zaboka bili bi u odličnoj situaciji da u nastavku prvenstva, pogotovo što im nakon Zaboka slijedi utakmica protiv Osječkog sokola, još više podebljaju svoje izglede.

Nikola Gaurina naglašava važnost dosadašnjih gostujućih pobjeda, a u onoj posljednjoj protiv Križevaca imao je najbolji napadački učinak.

“Utakmica u Križevcima je za nas je bila bitna ne samo zbog mogućnosti plasmana u ligu za prvaka nego i zbog ostanka u ligi u slučaju da igramo Ligu za ostanak. Mislim da nam je utakmica u Slavonskom Brodu gdje smo pobijedili favoriziranog domaćina dala potrebno samopouzdanje i pokazala nam način na koji moramo igrati da bi ostvarili pobjedu na strani, a to je tvrda kolektivna obrana i nesebičnost u napadu gdje se napadaju slabe točke protivnika. Pobjedu nam je olakšala i činjenica da su Križevci imali problema tijekom zimske stanke jer su promijenili trenera a i Amerikanac im se vratio iz Amerike tri dana prije utakmice.”

Protiv Zaboka oprezno, i na pobjedu.

“Sigurno da će utakmica sa Zabokom u Sinju biti za nas psihološki teška jer jednostavno moramo pobijediti ako želimo održati nadu u Ligu za prvaka. Oni će sigurno biti rasterećeni jer je Sinj zbog atmosfere koju stvaraju Maligani neugodno gostovanje i za puno jače ekipe. Tijekom tjedna smo imali problema s virozom u momčadi,  ali za utakmicu će svi biti spremni. Ne bih želio gledati toliko daleko u budućnost što se tiče nastavka lige. Matematika je jednostavna, pokušati pobijediti sve do kraja”

Related Articles