Srijeda, 1 prosinca, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Nikola Roso: “Cilj je ostati u Premijer ligi”

  Jedan od mlađih u redovima KK Ribole svakako je i Nikola Roso. Samozatajni dvadesetdvogodišnjak već duže vrijeme igra u Kaštelima te je uspio izdvojiti vrijeme da porazgovara s nama. Prokomentirao je nedavni okršaj s Cedevitom, svoje planove te ostvarivanje glavnog cilja kluba – ostanak u Premijer ligi.

  - Advertisement -

  Nikola, nedavno ste odigrali nimalo lak susret s aktualnim prvakom Hrvatske. Kako vi komentirate, je li susret mogao proći bolje?

  “Pa na utakmicu smo išli bez ikakvog pritiska jer smo igrali protiv najjačeg kluba u Hrvatskoj. Jako loše smo ušli u utakmicu. Imali smo dosta promašenih zicera i slobodnih bacanja, a Cedevita je ekipa koja iskorištava protivničke „crne rupe“.  Već nakon prve četvrtine semafor je pokazivao +20 u korist Cedevite. Svakako, imali smo i dobrih perioda u utakmici ali protiv onakve Cedevite nije bilo pomoći.”

  Vaša momčad je relativno mlada, i vi ste ubiti jedan od mlađi igrača. Kako su tekle pripreme, jesu li Kaštela spremna za sezonu i za ostvarivanje glavnog plana?

  “Imamo dosta mladu ekipu s nekoliko iskusnih igrača i sigurno je da možemo napredovati, kako individualno tako i ekipno. Kroz pripreme smo imali malih problema s ozljedama tako da nam je prva utakmica s Alkarom bila ujedno i prva da smo svi kompletni. Ali, siguran sam da ćemo s vremenom i jakim treninzima napredovati dosta u igri.”

  Svi znamo stanje u Hrvatskoj po pitanju košarke. Za koji klub smatrate da bi mogao napraviti neki veliki iskorak ili biti iznenađenje ove godine?

  “Od domaćih klubova mislim da bi Šibenik mogao biti ugodno iznenađenje koji zapravo igra sa sedam ili osam juniora i nekoliko igrača sa strane. Također i Split, ako ponovi djelomično prošlu sezonu. Ali nikad se ne zna. Košarka je sport u kojem svašta može biti.”

  Ovo ljeto glavna tema bila je reprezentacija. Kakvo je vaše mišljenje, je li na koncu svega moglo bolje?

  “Reprezentacija opet nije ispunila ono što je zacrtala prije samog početka Eura. Ali, uzmimo u obzir broj igrača koji se nisu odazvali na poziv, tako da ipak ovo ne možemo smatrati katastrofalnim rezultatom. Ali sigurno da je moglo bolje.”

  I za kraj, kakvi su vaši osobni planovi? Ostati u Kaštelima, ići u Europu ili pak Ameriku?

  “Do kraja ove sezone sam sigurno u Kaštelima. Za dalje ne znam još ništa. U Ameriku nemam plan ići (bar ne vezano za košarku), ali ako bude neka dobra prilika za inozemstvo zašto ne.”

  Sljedeće kolo KK Ribola Kaštela domaćin je Ciboni. Nikoli zahvaljujemo na razgovoru te želimo puno sreće njemu i njegovom klubu u nastavku sezone.

   

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE