Nikša Bavčević završio s angažmanom u Rumunjskoj

Array

Hrvatski trener Nikša Bavčević i njegov ovosezonski klub U-Mobitelco Cluj Napoca raskinuli su suradnju koja je trebala trajati dvije sezone, pa će ovaj rumunjski prvoligaš u potragu za novim trenerom, a splitski stručnjak za novim angažmanom.

Bavčević je pred početak ove sezone preuzeo rumunjski klub, ali osvojeno sedmo mjesto nakon regularnog dijela sezone i ispadanje u četvrtfinalu doigravanja od Oradee očito nisu zadovoljile klupske čelnike, pa je odlučeno da se raskine suradnja. Društvo u Cluju pravio mu je sunarodnjak Vedran Nakić, koji je na poziciji razigravača prosječno provodio 15 minuta, prosječno bilježivši pet poena i po jedan skok i asist.

Bavčević je trenersku karijeru započeo na Gripama, a potom odlazi u inozemstvo te vodi po jednu sezonu austrijski Oberwart i poljski Slupsk, a zatim sedam sezona provodi u Belgiji vodeći od toga pet sezona Pepinster i dvije Mons s kojim je 2006. godine osvojio Kup. Put ga potom vodi u ruski Saratov i talijanski Roseto, da bi se 2009. godine vratio u hrvatsku košarku preuzevši tadašnjeg prvoligaša Trogira. Sezonu potom vodi rumunjsku Steauu do finala Kupa, a prošlu sezonu sa Splitom igra atraktivnu košarku i  uvodi ih u ABA ligu.

Koja je sljedeća stanica splitskoga trenera još nam nije poznato.

Related Articles