Repeša objavio popis igrača za Eurobasket

Array

Izbornik Hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša, objavio je popis igrača koji će konkurirati za nadolazeći Eurobasket te plan priprema. Prvenstvo je na rasporedu od 4.-22. rujna, a Hrvatska je u skupini s domaćinom Slovenijom, aktualnim prvakom Španjolskom, Poljskom, Češkom i Gruzijom.

Na širem popisu se nalazi 24 igrača: Roko Leni UkićDontaye Draper, Rok StipčevićDelaš Ante, Toni Prostran, Marko TomasKrunoslav Simon, Bojan BogdanovićMario Hezonja, Fran Pilepić, Ramljak Ivan, Babić Luka, Hrvoje Perić, Damjan Rudež, Dario Šarić, Mario Delaš, Damir Markota, Leon RadoševićMiro Bilan, Darko PlaninićAnte TomićLuka ŽorićLukša Andrić i Stanko Barać.

Na popisu nije bilo većih iznenađenja. Već otprije zbog zdravstvenih razloga otkazali su Zoran Planinić i Marko Popović. U moru otkaza veseli i konačno veliki broj mladih imena poput Darija Šarića i Marija Hezonje.

Pripreme počinju 20. srpnja u Svetom Martinu u kojem će reprezentacija biti do 27. srpnja. Od 1. do 8. kolovoza je u Slavonskom Brodu gdje će odigrati dvije utakmice s Makedonijom (6. i 7. kolovoza). Zatim se putuje na turnir u francuski Strasbourg na kojem će uz naše igrati Francuska, Njemačka i Grčka. Od 12. do 21. kolovoza Hrvatska će biti u Dubrovniku gdje je očekuju dvije utakmice protiv Crne Gore (15. i 16. kolovoza) te dvije protiv Latvije (18. i 19. kolovoza). Od 23. do 25. kolovoza reprezentacija će sudjelovati na turniru u Istanbulu gdje će suparnici biti Turska, Belgija i Srbija. Završne pripreme su u Crikvenici od 26. kolovoza do 2. rujna.

Related Articles