Nina Dedić mijenja klub, ali ostaje u Italiji!

Nina Dedić (191-PF/C-96) i treću uzastopnu sezonu igrat će u Italiji, ali će dres ekipe Fila San Martino di Lupari u sljedećoj sezoni zamijeniti onim Magnolie Campobasso, te će ujedno postati i četvrta Hrvatica koja je branila boje ovog kluba. Prije nje to su činile Mia Mašić, Ivana Tikvić i Nina Premasunac. U sezoni za nama Dedić je za Fila San Martino di Lupari odigrala 26 ligaških utakmica i prosječno ostvarivala učinak od 9,9 poena i 6,3 skokova po utakmici, a klub je sezonu okončao na devetom mjestu te nije izborio plasman u Play-off.

Dvadesetšestogodišnja Splićanka kroz dosadašnju inozemnu karijeru igrala je još u Švedskoj za A3 Basket Umeu, s kojom je 2019. godine bila prvakinja Švedske, potom poljske timove Katarzynki Toruń, 1KS Ślęza Wrocław i talijanski PF Broni, dok je na domaćim parketima branila boje ŽKK Split i ŽKK Zadr.

Što se reprezentativne karijere tiče bila je dio U20 reprezentacije Hrvatske, na EP-u divizije B u Crnoj Gori 2016. godine (7. mjesto). U sedam odigranih utakmica na tom turniru prosječno je bilježila  učinak od  5,9 poena, 5,6 skokova i 0,7 asistencija.

Bila je u sastavu seniorske reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za EuroBasket 2021. u Španjolskoj i Francuskoj, kao i u kvalifikacijama za Eurobasket 2023. u Sloveniji i Izraelu, ali nije upisala nastup.

Foto: Carlo Silvestri

Related Articles