Nina Dedić napušta Poljsku i odlazi put Italije!

Nakon dvije sezone koje je provela u Poljskoj, Nina Dedić odlučila se na promjenu sredine i selidbu u Italiju, gdje će u sezoni 2021./22. braniti boje tamošnjeg prvoligaša PF Bronia, a svlačionicu će dijeliti sa još jednom našom košarkašicom Klaudiom Perišom.

Nina je spremna za nove izazove u svojoj karijeri: “Veseli me igrati u Italiji nakon dvije godine provedene u poljskoj te vjerujem da je to korak naprijed u mojoj karijeri. Dijeliti svlačionicu s Klaudiom će sigurno biti zabavno i nadam se da ćemo se na terenu super slagati kao i van njega. Prošla sezona bila je puna novih izazova za mene u mladoj ekipi. Imala sam priliku igrati protiv jako dobrih igračica u konkurentnoj poljskoj ligi i unatoč tome što rezultatski nismo uspjeli ostvariti svoje ambicije smatram da je sezona bila uspješna te da sam individualno napredovala.”

U minuloj sezoni upisala je 20 nastupa u poljskom prvenstvu za 1KS Slezu iz Wroclawa i pritom postizala 7.8 poena, uz 5.4 skoka i 2.0 asistencije po utakmici. 24-godišnja hrvatska košarkašica karijeru je započela u rodnom Splitu, a igrala je još i za ŽKK Zadar, A3 Basket Umeu s kojom je bila i prvak Švedske u sezoni 2018./19. te poljskog prvoligaša Energu Torun, iz kojeg je i stigla u 1KS Slezu.

Nina Dedić bila je dio U-20 reprezentacije Hrvatske na europskom prvenstvu divizije B koje se održalo u Crnoj Gori 2016. godine. Naša reprezentacija natjecanje je okončala na 7. mjestu, a Nina je u 7 upisanih nastupa na tom turniru prosječno ostvarivala učinak od 5.9 poena, 5.6 skokova i 0.7 asistencija po susretu. Za seniorsku reprezentaciju nastupila je 2019. godine u sklopu ljetnih priprema da bi potom dobila poziv izbornika Bralića i u kvalifikacijama za Eurobasket 2021, no u utakmici protiv Latvije za koju je bila pozvana, na koncu nije upisala nastup.

Nini želimo sreću i puno uspjeha u novom klubu!

Related Articles