NOSS osvojio KOALU!

Array

Završena je najuzbudljivija i najneizvjesnija 6. natjecateljska sezona u KOALA ligi u kojoj je 21 momčad tražila put do naslova prvaka. Prepuna dvorana paviljona 25 na Zagrebačkom Velesajmu bila je primjeren ambijent za najvažniju utakmicu sezone.

Završna utakmica doigravanja za prvaka KOALA lige je uživo prenošena i putem live streaminga (www.furkisport.hr/koala) , a imala je oko dvjestotinjak lajkova.

U Završnici doigravanja za prvaka najjače i najmasovnije amaterske lige u Hrvatskoj sučelile su se Arizona Divlje Mačke i NOSS Tkalča.

NOSS Tkalča je odmah na početku utakmice pokazala da su došli odlučni u namjeri da osvoje naslov. Od početnog podbacivanja zaigrali su čvrsto u obrani, a iz takve čvrste obrane i napad je lakše odigrati. Arizona je pokušala sve, ali ovo nije bio njihov dan. Nisu uspjeli zaustaviti raspoložene suparnike, a u napadu nisu odigrali na razini koju su prikazivali cijelu sezonu. Prvu četvrtinu dobio je NOSS sa +9. U drugoj još je povećao prednost na velikih +16, a kada su nakon treće došli na +24, dileme oko pobjednika više nije bilo. Gledatelji su uživali u brzim protunapadima, dalekometnim pogocima, lucidnim proigravanjima i uspješnim blokadama.

Kod pobjednika Filković, Džidić i Sopta bili su najučinkovitiji, a kod poraženih Miličević, Filipović i Rebić pružili su najviše.

Pobjednički pehar i medalje pobjednicima uručio je bivši trener Cibone Danijel Lutz.

Za najkorisnijeg igrača lige MVP-a proglašen je igrač momčadi HOK-Devil’s Advocates Goran Basarac.

Najbolji strijelac lige je igrač momčadi BGS Dražen Kopić koji je prosječno po utakmici ubacivao 30,27 koševa.

Najprecizniju ruku iza crte za tri poena ima igrač momčadi Enikon Ivan Pavković koji prosječno po utakmici pogađa 5,07 trica.

Trofej FairPlay zasluženo je osvojila momčad OD-DO kao najkorektnija momčad prema suparnicima i svim sudionicima natjecanja.


U finalu doigravanja skupine ponosa Fortunal je bio bolji od momčadi BAUERFEINDA.

Utakmicu su bolje otvorili igrači BAUERFEINDA koji su nakon prve četvrtine imali +8. U drugoj Fortunal preokreće rezultat i na veliki odmor odlazi sa +9, koje BAUERFEIND prije početka posljednje četvrtine smanjuje na +3. U posljednjih 10 minuta igrači Fortunala zadržavaju stečenu razliku i zasluženo pobjeđuju.

Ovakva sezona stavlja pred organizatore veliku zadaću da slijedeća 7. sezona bude još bolja, napetija i zabavnija.


Doigravanje za prvaka

Završnica:

Arizona Divlje Mačke – NOSS Tkalča 55:90 (10:19,23:39,39:63,16:27)

Suci: Pauković M., Ercegović T., Muhvić H.
Arizona Divlje Mačke: Barun2, Bednjanec 3 (1), Čutura 8 (2), Džapo, Filipović 11, Jelčić 6 (1), Milardović, Miličević 11 (2), Plenković, Rebić 9, Svilković, Tomić 5.
Trener: Miličević
NOSS Tkalča: Baloković 10, Boro 10, Čop 2, Džidić 15 (2), Filković 17 (2), Gojčeta 2, Kovačević 10, Sopta 14 (2), Šimunović, Zubčić 10 (1).
Trener: Kruljac


Doigravanje ponosa

Završnica:

Fortunal – BAUERFEIND 53:46 (8:16,30:21, 41:38)

Suci: Malekin I., Cvek D.
Fortunal: Aljinović5, Arapović 4, Belamarić 6, Josipović, Krajcar 13 (1), Marušić 13 (1), Musemić, Puljak 12, Vukičević.
Trener: Rupić
BAUERFEIND: Aras, Brezak, Čančar 18 (4), Duždagić 13, Guljelmović 5, Ivezić 3 (1), Ručević, A. Samac, I. Samac 2, Štokic 5, Šuster, Zoričić.
Trener: Šuster


Više o svemu na: http://www.koala.hr/2014/05/noss-osvojio-koalu/

Related Articles