Križevci za kraj sezone upisali pobjedu protiv Splita

Array

U zadnjoj utakmici sezone Križevci su uspjeli upisati pobjedu protiv Splita rezultatom 96:82. U taboru obje momčadi mogu biti zadovoljni sezonom s obzirom na to da su ciljevi ostvareni. Unatoč lošoj financijskoj situaciji, Ante Nazor je uspio ostati u ligi s ovako mladim igračima, a isto su napravili i Križevčani koji su nakon Splita vjerojatno druga najmlađa ekipa u natjecanju.


Split – Križevci 82:96 (22:17; 38:39; 60:67)

Split: Matić 19, Kalajdžić 5, Kujundžić 5, Najev 23, Markulin 12, Kotrulja, Filipović 7, Dominović 4, Madunić, Katić, Jukić I., Jukić J. 8.
Križevci: Konjević 21, Kapusta 13, Čusek, Fodor 16, Šipić 4, Matoić 2, Palčić 15, Jurjević 13, Palac 9, Maslić 3, Marković, Prstec.


Kao i prošlu utakmicu, kod gostiju nisu igrali Ivan Grgat, Dino Jakoliš i Roko Čiklić, dok u redovima domaćina nismo mogli gledati Ivana Mimicu i Srđana Subotića. Ekipa Splita je bila uglavnom sastavljena od juniora, dok su Križevci također igrali s vrlo mladim igračima.

Nakon uvodnih deset minuta domaćin je vodio pet razlike no u drugoj četvrtini momčad Viktora Kovača prelazi u vodstvo te na odmor odlaze s poenom prednosti. U drugom poluvremenu gosti su se samo nastavili odvajati. Filip Najev i Josip Matić osim što su bili najstariji igrači svoje ekipe, bili su i jedini raspoloženi, dok su na drugoj strani gosti pogađali sa svih strana.

U ekipi Križevaca dvoznamenkasti učinak je ostvarilo čak pet igrača od kojih su se najviše istaknuli Davor Konjević s 21 poenom, Goran Fodor sa 16 poena od čega četiri trice, te Dino Palčić koji je upisao 15 koševa uz šest asistencija i pet ukradenih lopti. Kod domaćina spomenuti Najev je upisao 23 koša uz 10 skokova, dok je Matić upisao 16 poena.

Related Articles