Petak, 25 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Nova briljantna predstava Šarića pred četvrtfinale

  U posljednjoj utakmici drugog kruga protivnik Hrvatskoj je bio Iran. Hrvatska je odigrala rutinirano te očekivano slavila. Utakmica je odlučena još u prvom poluvremenu koje su naši igrači dobili 15 razlike, a do kraja su samo održavali prednost.


  Iran – Hrvatska 60:81 (12:24; 30:45; 46:62)

  Iran: Beigiarbatsofla 8, Foroutannik 17, Mozafarivanani 2, Mashayekhi 7, Yakhchalidehkordi 10, Dehghani, Riaei 2, Bagherikoudakani, Dalirzahan, Yazdanpanah, Yousofvand 5, Rahmati 9.

  Hrvatska: Junaković 4, Gabrić 20, Gulam 2, Mustapić 3, Demo, Šarić 27 (9 skokova), Brzoja 5, Mavra 5, Bošnjak 3, Bender, Marić 12, Jurković.


  Hrvatska je odlično otvorila susret protiv Irana. U petoj minuti nakon koševa Domagoja Bošnjaka, rezultat na semaforu je bio 11:2 u korist naše reprezentacije. Nastavili su naši lomiti protivnika do kraja prve dionice igre, a ubačajima Darija Šarića otišli smo na velikih 12 razlike. Do kraja četvrtine ekipa Irana se pribrala i uspjeli su uspostaviti ravnotežu, ali nisu uspijevali značajnije smanjiti rezultat. Prva četvrtina završila je rezultatom 24:12. Najbolji u našim redovima bio je Marin Marić.

  Bolje je Iran ušao u drugu četvrtinu i napravili su mini-seriju 4:0 s kojom dolaze na osam poena zaostatka. Ipak, bili su previše dekoncentrirani i gubili su mnogo lopti, a naši igrači to su dobro kažnjavali. Nakon dobrog početka Irana, Hrvatska radi seriju 7:0 i prelama utakmicu. Koševima Jakova Mustapića na semaforu svijetli 31:16 za naše. Do poluvremena igra se koš za koš, a prednost ostaje ista.

  Konačni rezultat prvog dijela postavio je Dario Šarić tricom, a on je iznosio 45:30. Šibenčanin je bio najefikasniji igrač prvog dijela s 12 ubačaja, a trener Brajković je priliku dao Bošnjaku i Josipu Gulamu koji nisu previše igrali u dosadašnjem dijelu natjecanja.

  Uspio se Iran malo približiti tijekom prvih pet minuta treće dionice, ali naši su brzo uzvratili preko Tomislava Gabrića. U nastavku se igralo izjednačeno sve do naše serije 7:0. Prvo je Šarić postigao dva koša s linije za slobodna bacanja, Brzoja je stavio svoju prvu tricu na utakmici, a seriju je zaključio Martin Junaković s nova dva poena. Trener Irana pozvao je minutu odmora, a rezultat je tri minute prije ulaska u zadnju četvrtinu bio 57:39. U posljednji dio igre ušlo se rezultatom 62:46.

  Nije se puno značajnog dogodilo u posljednjoj dionici igre. Naši su rutinski održavali i malo povećali prednost. Najveću prednost imali su nakon koševa Šibenčanina Gabrića i ona je iznosila 23 poena. Iran je napravio 5:0 i spustio prednost opet ispod 20 razlike.

  Utakmica je završena rezultatom 81:60. Najbolji u našim redovima je po običaju bio Dario Šarić. Ubacio je 27 poena i skupio 9 skokova. Odličan je bio i Tomislav Gabrić s 20 poena i 5 skokova.

  Hrvatska je drugi krug natjecanja zaključila bez poraza, a ukupno je na omjeru 5-1.

  zadnje objave