Nova domaća pobjeda Kvarnera 2010

Array

Riječka dvorana Dinko Lukarić na Kozali i dalje je neosvojiva tvrđava košarkaša Kvarnera 2010 u ovoj sezoni. Niti Žuti iz Splita nisu uspjeli odnijeti plijen iz grada na Rječini, pa su sedmom ovosezonskom pobjedom domaći košarkaši ostali na vrhu ljestvice, gdje vodeću poziciju dijele s Alkarom.

Košarkaši pod paskom Marijana Mancea furiozno su ušli u susret i nakon manje od pet minuta igre poveli sa 19:4, u što su ugradili tri trice, jedine tri ubačene do samog kraja susreta. Tricama zaštićenih Gorana Filipovića i Roka Dominovića Splićani su smanjili rezultat do odlaska na prvi odmor na prihvatljivijih 26:17. Otvaranje druge četvrtine pripalo je centrima obaju momčadi, koji su se nadmetali sve do 16. minute, kada Mauro Veljačić donosi domaćinima novo dvoznamenkasto vodstvo (34:23). Do poluvremena se ponovno bude gosti, točnije Filipović i Ivan Mimica, koji svoju momčad do velikog odmora približavaju na sasvim pristojnih 38:33.

Početkom nastavka gosti su riječki su košarkaši ponovno odmaknuli na dvoznamenkastu prednost, ali ubačajima Matea Kedže i slobodnim bacanjima Mimice gosti u 29. minuti stižu na samo -2 /49:47), da bi mini serijom 6:0 Kvarneraši na posljednji odmor otišli s vodstvom 55:47. Nakon tri minute igre u posljednjoj dionici Splićani se novom tricom Filipovića približavaju na samo 57:56, a u sljedećem napadu Dominović promašuje za prvo vodstvo gostiju na utakmici. To kao da je motiviralo domaće košarkaše, koji su se potom trgnuli i odveli utakmicu u, za njih, mirnije vode, tako da je u završnici izostalo ikakve neizvjesnosti.

Kod Kvarnera 2010 Veljačić je odigrao sjajnu all-round utakmicu i ubacio 22 poena, skupio po šest skokova i asistencija, te ukrao četiri lopte, a još se istaknuo Marijan Čakarun s 15 koševa i osam skokova. U žutom su se dresu iznad ostalih izdvojili Filipović s 15 ubačaja, te Kedžo s jednim manje, ali i deset uhvaćenih skokova.

U sljedećem kolu Splićani ugošćuju Slavonski Brod, dok Kvarner 2010 putuje na noge VROS Osijeku.

Related Articles