Nova konkurencija Marinelliju i Vladoviću u Olimpiji

Array

Union Olimpija u današnjoj utakmici EuroCupa protiv Valencije imat će u rosteru novog igrača. Riječ je o američkom razigravaču Cedricu Jacksonu koji je pristigao još tijekom ljeta, ali su ga ozljede udaljile od prve momčadi.

Zanimljivo je kako je Olimpiji ovo već peti razigravač, a u rosteru baš na toj poziciji se nalaze i dva Hrvata, Jakov Vladović i Paolo Marinelli. Konkurenciju im još čine i slovenski reprezentativac Nebojša Joksimović te 20-godišnja slovenska nada Luka Rupnik.

S obzirom na takvo stanje stvari nameće se činjenica kako će netko morati izvisiti. Po svemu sudeći to bi mogao biti naš Paolo Marinelli koji je u toj konkurenciji najmlađi i s najmanje iskustva. Nedavnim dolaskom Vladovića, Riječanin je izgubio minutažu, a povratak Amerikanca na parket može samo pogoršati situaciju koja ionako nije dobra.

Kako klubu iz Ljubljane ove sezone baš i ne cvatu ruže te se nakon pet kola ABA lige nalaze na samom dnu tablice bez upisane pobjede, za pretpostaviti je kako će razvoj mladih igrača staviti u drugi plan, a to zasigurno nije ono što su planirali tijekom minulog ljeta. Naime, klub postepeno izlazi iz financijskih problema i očekivala se borba za vrh tablice te afirmacija igrača, a oni optimistični su čak pričali i o borbi za Final Four. Kako su kola krenula nizbrdo, a i raspored im ne ide na ruku jer ih čekaju čak tri gostovanja zaredom protiv izrazito domaćinskih ekipa, nije nemoguće da ih do kraja sezone gledamo u teškoj borbi za ostanak.

Related Articles