#234

Cibona dočekuje Artland, Spahija se nada pobjedi

Treće kolo EuroCupa Ciboni donosi njemačku momčad Artland Dragons. U prva dva kola Vukovi su ubilježili dva poraza te tako produžili neslavni niz poraza u skupinama europskih takmičenja. Svakom nizu dođe kraj, a prva prilika za početak onog pobjedničkog je večeras u 18 sati.

Zagrepčani su se preko vikenda napunili samopouzdanjem. Slavili su u dvoboju protiv velikog rivala Cedevite, ali i prilično se potrošili, kako fizički tako i psihički. Ipak od pobjede je prošlo gotovo četiri dana što bi trebalo biti dovoljno za regeneraciju. Nijemci neće biti niti malo lagan zalogaj. U svojim redovima imaju čak sedam Amerikanaca i uvijek igraju na velik broj poena, a omjer 5-1 u domaćem prvenstvu dovoljno govori za sebe. Svjestan je toga i trener Neven Spahija koji je izjavio:

”Talentirana momčad kojoj je napad prva opcija i trenerska i igračka. Momčad koja igra približno kao Le Mans, a ne recimo Nymburk. Dobro je što smo bili nekoliko dana u Zagrebu zajedno i trenirali bez putovanja. Bez obzira ne umor od utakmice s Cedevitom mi ćemo dati sve od sebe da ubilježimo prvu pobjedu u Eurokupu.”

”Idemo utakmicu po utakmicu i ne razmišljam o porazu. Nama je najvažnije da se mi dižemo, a o križaljkama tko može dalje, a tko ne, razmišljat ćemo nakon ove utakmice. Imamo problem Marka Jagodića–Kuridže kome je pukla nosna kost i igrat će najvjerojatnije s maskom.”