Nove Division I ekipe otvorile pobjedonosno!

Array

Susretima nedjeljnog 1. kola otvorena je nova, već sedma uzastopna, dvoranska sezona CroHoops amaterske lige u Zagrebu. Brojni gledatelji imali su prigodu uživati u opuštenoj i dinamičnoj igri koja je urodila nebrojenim atraktivnim potezima te uzbudljivim završnicama, u izrazito fair-play atmosferi.
Vrijedi izdvojiti inicijalne pobjede sva tri prošlosezonska Division II sastava koja su se kvalificirala u Division I – Bosco, Rude Boys i Kušlanove. U derbiju kola aktualni prvaci Jankomir Transformersi bili su bolji od pojačane Optike Sokol Stenjevec a trostruki prvaci Savica City naišli su na super-raspoloženu Trešnjevku te pretrpjeli težak poraz na samom početku do sad najsnažnije sezone.


CroHoops Division I – rezultati 1. kola

Savica City vs. AKK Trešnjevka 90:121

Trostruki su prvaci samom otvaranju prvenstva naletjeli na rastrčanu i razigranu Trešnjevku predvođenu kapetanom, povratnikom nakon ozljede Tomislavom Šiptarom (28p, 6a, 5 uk.lo, 4s), koji je svojom lepršavom kreacijom u tranziciji razigrao suigrače (čak šestorica su postigli dvoznamenkasti broj poena) a šuterskom preciznošću (4 trice) mamio uzdahe s tribina. Savica, predvođena prošlosezonskim MVP-em Branimirom Devčićem (triple-double 15p, 11s, 10a, 6 uk.lo.) koji je loptama ‘hranio’ raspoložene tricaše Pavlova i Sliškovića (Savica je postigla dvije trice više od ‘zelenih’ (15:13)), jednostavno nije mogla trkački parirati raspoloženoj Trešnjevci za koju je debitirao još jedan igrač iz Crohoops ‘internacionalne brigade’, prvi igrač iz Mađarske – Kristof-Simon Gmajnički (3p, 3s).

Jankomir Transformers vs. Optika Sokol Stenjevec 87:81

Dugo iščekivani sraz između aktualnih dvostrukih prvaka Jankomir Transformersa, koji su dobili svoj najnoviji championship banner pod stropom Boćarskog doma, te ekipe koja se najviše pojačala u prijelaznom roku, Optike Sokol Stenjevec, ponudio je, slobodno možemo napisati, ‘atomsku’ košarku, te je kao takav ispunio očekivanja svih na tribinama Boćarskog doma. Optika je, predvođena sjajno šuterski raspoloženim krilima Frankom Dugandžićem (27p, 9 trica) i Lukom Županom (18p, 8s) većim dijelom derbija kola držala ‘crveno-crne’ u pat-poziciji. Ipak, strpljivi Transformersi se, predvođeni povratnikom Davorom Galićem na playu (17p, 6s, 4a), tijekom clutch timea odvajaju na putu do iznimno vrijedne pobjede u susretu dva sastava koji će konkurirati za sam vrh tablice natjecanja.

Bosco vs. Stožer XII 89:80

Prošlosezonski prvaci CroHoops Division II, sastav Bosca, u svojoj je prvoj Division I utakmici od početka pa do kraja uzbudljive utakmice plijenio pažnju posjetitelja staloženošću i koncentriranošću, koja je trasirala put prema vrijednoj pobjedi u žilavom susretu s iskusnim sastavom Stožera XII. Svestrano krilo Bosca Tomislav Gajski (32p, 10s) odličnom je partijom potvrdio da će i u Division I konkurirati za MVP titulu, a šuterski raspoloženi Baljkas dodao je 15 poena. U redovima Stožera, koji je prednost Bosca pokušao dostići tijekom posljednje dionice, pogotovo nakon ukradene lopte i trice kapetana Gluhaka (13p, 7s) iz samog kuta igrališta, najraspoloženiji Luka Novosel sa 21 poenom.

Hrelić Disneyland vs. Kušlanova 78:79

Divison I starosjedioci Hrelić Disneyland su tek nakon očajničkog pokušaja trice za pobjedu, njihovog tradicionalno najefikasnijeg igrača Domagoja Raića (27p, tri trice), priznali pobjedu povratniku u prestižno društvo, sastavu Kušlanove, finalistima CroHoops ljetne lige 2012. i 2013. godine.
Sukladno očekivanjima Kušlanovu je do iznimno vrijedne pobjede predvodio svestrani Hrvoje Gašparac (23p, 12s) koji je svojim milimetarski-preciznim dodavanjima na šutu upošljavao iznimno precizne šutere Kušlanove – čak sedmorica su postigli barem jednu tricu, najviše Pojavnik (3).
U redovima Disneylanda uz Raića vrijedi istaknuti zapaženu partiju povratnika braniča-krila Brune Mandića (22p, 11s) te u reketu nezaustavljivog Tomislava Mravca (14p, 12s, 6a, 3b).

Rude Boys vs. Dubrava Yellow Hill 104:97

Nakon što službeni spiker u Boćarskom domu nije znao pravilno izgovoriti imena nekih njihovih igrača Rude Boysi, mladići željni dokazivanja, krenuli su na djelo te ostvarili vrlo vrijednu pobjedu nad Division I starosjediocima, Dubrava Yellow Hill. Iako su Rude Boysi do pobjede došli izrazito kolektivnom igrom koju je krasila munjevita tranzicija vrijedi istaknuti da su u istu ponajveći obol ugradili igrači prednje linije Petar Šunjić (31p, 8s) i Benjamin Maglajlija (24p, 6s), koji su kombinirano ubacili čak osam trica! Dubrava, koja je nastupila u novoj garnituri dresova koja neodoljivo podsjeća na one Golden State Warriorsa, za svojevrsnu je utjehu bila bolja u segmentu skoka – 45:40. Čak 14 puta za Dubravu je uspješno skočio Tomislav Kovačević koji je u svom prepoznatljivom stilu ‘zatrpao’ koš Rude Boysa sa 26 poena, dok su Frano Bilandžija i Adam Kalinić dodali svaki po 17 poena.

Invicta vs. Građevinski fakultet 81:73

Invicta je u poprilično izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu ostvarila vrlo vrijednu pobjedu nad prošlosezonskim polufinalistom natjecanja Građevinskim fakultetom, koji je nastupio bez jednog od ponajboljih prošlosezonskih strijelaca lige, braniča šutera Jose Škare. No, čak i unatoč izbivanju Škare ‘građevinari’ su predvođeni svestranim i raspoloženim Filipom Kalinićem (21p, 8s, 8 uk.lo., 4a) i Ivanom Piasevoliem (22p, 14s, 4b) pružili iznimno žilav otpor te nakon dolaska i ulaska u igru novog člana ekipe, hitronogog playa Luke Žilića, pokušali preokrenuti rezultat. No, nakon što je trostruki Most Improved Player CroHoops lige Franjo Grbešić (Invicta) lakoćom ubacio tricu s centra s zvukom sirene stvari je u svoje ruke uzeo warp rookie play Invicte Filip Rožman koji je sa 29 poena, 8 skokova i 4 asistencije u svojem debiju jasno istaknuo kandidaturu za najboljeg rookiea sezone.


CroHoops Division I – tablica nakon 1. kola

#1 AKK Trešnjevka 1-0 (121:90)
#2 Bosco 1-0 (89:80)
#3 Invicta 1-0 (81:73)
#4 Rude Boys 1-0 (104:97)
#5 Jankomir Transformers 1-0 (87:81)
#6 Kušlanova 1-0 (79:78)
#7 Hrelić Disneyland 0-1 (78:79)
#8 Optika Sokol Stenjevec 0-1 (81:87)
#9 Dubrava Yellow Hill 0-1 (97:104)
#10 Građevinski fakultet 0-1 (73:81)
#11 Stožer XII 0-1 (80:89)
#12 Savica City 0-1 (90:121)

 

Related Articles