Novi Hrvat u Mađarskoj

Array

Hrvatski košarkaš Ante Krapić u novoj će sezoni nositi dres mađarskog Zalakeramia-ZTE. Ovom 30-godišnjem rođenom Zadraninu ovo je druga inozemna država u karijeri, nakon što je protekle dvije sezone proveo u Rumunjskoj.
Krapić sa 204 centimetra visine igra na poziciji krilnog centra, a proteklu je sezonu proveo u Oradei, gdje je u 28 utakmica rumunjskog prvenstva i Eurochallenge kupa u prosjeku postizao 12,3 poena uz 5,3 uhvaćena skoka i jednu asistenciju po susretu. Profesionalnu karijeru započeo je u sadašnjoj Sonik Puntamici, da bi preko Zaboka i Cibone stigao u Zadar. Iz Zadra se potom zaputio u Zagreb među Mrave, odakle 2013. godine prelazi u rumunjski Pitesti, a drugi dio sezone 2013/14. provodi u Asesoft Ploiestiju.
Krapić je tako drugi Hrvat koji je u nešto više od mjesec dana pronašao klub u Mađarskoj, nakon Dine Butorca koji je potpisao za Falco Szombathely. Zalakeramia-ZTE je prošlu sezonu završila na pretposljednjem mjestu mađarskog prvenstva, a Krapić je nakon Joška Garme, Srđana Helbicha i Marka Piplovića četvrti Hrvat koji će zaigrati za ovaj klub.

Related Articles