Darussafaka zainteresirana za Slavicu, Gabrić u Metalcu

Array

Mladi i talentirani šibenčanin Nik Slavica iz redova zagrebačke Cibone na radaru je turskog euroligaša Darüşşafake Doğuşa.

Slavica prošle sezone nije dobio previše minuta u Ciboni, no ovoga je ljeta na SP-u u Grčkoj za igrače do 19 godina dokazao da se radi o velikom talentu. Svoje mjesto na naslovnicama košarkaških portala osigurao je fenomenalnom blokadom u finalu protiv Sjedinjenih Američkih Država kada je u tranziciji “zalijepio” Amerikanca Jaysona Tatuma, a Hrvatska je na kraju nesretno i nespretno izgubila te osvojila srebrno odličje.

Turci su za Slavicu navodno ponudili 500 tisuća eura, ali iz Cibone traže duplo od toga tako da još uvijek nije poznata sudbina 18-godišnjeg Slavice.

Za razliku od Slavice, sudbina drugog mladog dojučerašnjeg člana Cibone Tomislava Gabrića je poznata. On će naime od iduće sezone nositi dres Metalca iz Valjeva.

Gabrić također u prošlosezonskom sustavu Vukova nije dobivao previše minuta na parketu, ali kada bi dobio priliku uglavnom bi ju dobro iskoristio te je bilo vidljivo da se također radi o talentiranom košarkašu. Na EP-u za igrače do 20 godina igranom u Italiji prošlog mjeseca Gabrić je odigrao 4 utakmice i bio najbolji strijelac i skakač momčadi s 16,3 koševa te 7,8 skokova po utakmici.

Ugovor s Metalcem trebao bi potpisati idući tjedan i tako postati prvi Hrvat u posljednjih 20 godina koji je potpisao ugovor za neki srpski klub.

Related Articles