Novi Šibenčanin stiže u Cibonu!

Prema navodima Sportanda, novi igrač zagrebačke Cibone postaje mladi hrvatski razigravač, Krešimir Radovčić. Informacija nam je potvrđena i od strane samog 23-godišnjeg razigravača koji je prošlu sezonu proveo u Helios Domžalama, s kojima je nastupao u ABA 2 ligi. Cibona i Radovčić potpisali su dvogodišnji ugovor.

Radovčić u momčad Ivana Velića stiže kako bi preuzeo ulogu rezervnog playa, dok će startna jedinica najvjerojatnije biti neki iskusniji američki košarkaš. Krešimir je u dresu Sunsa ubacivao 9,9 poena i dijelio 3,3 asistencije.

Prošlog ljeta bio je i član hrvatske reprezentacije na turniru u Kini. Karijeru je započeo u Šibenki, a prije odlaska u Sloveniju, igrao je za Zabok.

“Uspjeli smo se dogovoriti i nije tu bilo neke dileme. Odlučio sam se na Cibonu jer je to iskorak u mojoj karijeri. Zadovoljan sam i ponosan na to!  S Cibonom sam i prije bio u kontaktu, no prošle godine sam se odlučio na Helios iz razloga što sam htio ići korak po korak, nisam htio preskakati stepenicu. Bio sam zadovoljan u Sloveniji. Imali smo dobru sezonu i puno sam napredovao tako da sam sad odlučio otići korak više. Mislim da je Cibona pravi klub jer imaju strategiju razvoja mladih igrača. Tu su sve dečki koje poznajem, neke i osobno. S Tonijem sam jako dobar. Čuo sam od njega da je stekao dobre utiske dok je trenirao gore u ovoj ljetnoj pauzi. Dobro ćemo se pripremiti za period koji slijedi i bit ćemo spremni na testove koji slijede. Nadam se da će se i publika vratiti u dvoranu bez obzira na situaciju s koronom!” – rekao je Radovčić. 

Related Articles