Novi težak poraz Hrvatske

Array

Hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela je još jedan težak poraz na turniru u Turskoj. Nakon jučerašnjeg uvjerljivog poraza od Srbije, danas smo poraženi s još većom razlikom. Bolja je bila Turska s čak 29 poena razlike.


Turska – Hrvatska 81:52 (17:13, 35:30, 60:41)

Turska: Balbay 6, Preldžić 4, SGüler 4, ÖOnan 6, Ilyasova 9, Semih Erden 4, Cetin 6, Savas 13, Gönlüm, Arslan 7, Asik 7, Türkoglu 5, Sipahi 8.
Hrvatska: Tomić 10, Andrić 2, Draper, Bogdanović 1, Rudež, Tomas 10, Ukić 10, Simon 5, Markota, M.Delaš 5, Žorić 6, Planinić, A. Delaš 3, Šarić.


Novo blijedo izdanje naše reprezentacije i još jedan težak poraz. Turska je slavila rezultatom 81:52 i potpuno nas nadigrala u drugom poluvremenu utakmice. Domaćini turnira prvu su četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 17:13.

Naši su dobar otpor pružali u drugoj četvrtini koja je završila s neriješenih 18:18, pa se na poluvrijeme odlazi s plus četiri za Tursku. Ništa nije dalo naslutiti na debakl koji ćemo doživjeti u drugom poluvremenu.

Turska je u treću četvrtinu krenula odličnom obranom koja je našim reprezentativcima dozvolila samo 10 postignutih koševa, a primili smo čak 25 što dovoljno govori kakvu smo obranu igrali u tom periodu utakmice.

Nije bolja bila niti posljednja dionica. Turska i dalje dobra u obrani koja nam dozvoljava postignuti samo jedan poen više nego u treće dijelu dok oni i dalje koriste našu bezvoljnost u igri i postižu lagane koševe.

Kod “bezvoljne“  Hrvatske bolji od ostalih Ante Tomić, Marko Tomas i Roko Ukić s po 10 poena. Bojan Bogdanović zabio je samo jedan koš iz slobodnog bacanja, a u 29 je minuta provedenih u igri samo jedan jedini put šutirao na koš. Igrač koji nam je glavni igrač reprezentacije. Kod izjednačene Turske reprezentacije najbolji Oguz Savas s 13 poena, Erslan Ilyasova je dodao devet, a najmlađi Kenan Sipahi, igrač koji je prije manje od mjesec dana igrao protiv Paola Marinellija, Karla Žganeca i Lovre Mazalina u finalu Europskog juniorskog prvenstva, za 13 minuta zabio nam je osam koševa. Dario Šarić s druge je strane ostao bez koša, a prema izvješću Turskog saveza, njega nema u zapisniku utakmice, ali on je utakmicu igrao.

Related Articles