Održan prvi memorijalni turnir “Mladen Križić”

Array

U Petrinji je memorijalnim turnirom obilježena godišnjica smrti tragično preminulog košarkaša KK Petrinja Mladena Križića kojega su se na vrlo emotivan način prisjetili obitelj, bivši suigrači, operativci kluba te gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Na turniru su sudjelovali ekipe KK Petrinja i KK Glina, te sastav Savica City (CroHoops liga).

Gosti iz Zagreba, istina u nekompletnom sastavu, nisu se rezultatski proslavili protiv dvije izuzetno uigrane i pripremljene ekipe. Prvo je od Savice bila bolja KK Petrinja rezultatom 68:37 da bi zatim sastavu voditelja Marka Tomasovića poraz nanijela i KK Glina s konačnih 72:40.

U finalnoj utakmici, u dvoboju starih znalaca, Glina je iznenadila domaćina te odnijela vrijednu pobjedu rezultatom 50:55. Ključ pobjede Glinjana bila je zonska obrana za koju Petrinjci nisu uspjeli pronaći rješanje baš kao i za nezaustavljivog šutera Đovanija Klanfara, 47-godišnju legendu hrvatske amaterske košarke koja je u velikom stilu otvorila svoju 30. sezonu!

Pored terena svoju je priču ponudio trener Marijo Tomušić koji je sudjelovao u razvojnom putu lokalnih talenata Lovre Mazalina, Lovre Deme i Leona Radoševića, poniklih u školi košarke KK Petrinja pod vodstvom komunikativnog i raspoloženog Siniše Rogulje – Rubensa.

Druženje ekipa, uz vrlo ukusan čobanac, te u sjajnoj atmosferi potrajalo je tijekom cijele večeri zahvaljujući odličnoj organizaciji turnira od strane tajnika KK Petrinja Dražena Vučića.

KK Petrinja je organizacijom memorijalnog turnira u sjećanje na Mladena Križića jasno i javno pokazala stav, kvalitetu i ambiciju jedne snažne i postojane košarkaške sredine.

Rezultati:

KK Petrinja – KK Savica City 68 : 37 (19:15; 20:10; 18:8; 11:4)

KK Savica City – KK Glina 40 : 72 ( 11:21; 13:16; 3:22; 13:13 )

KK Petrinja – KK Glina 50 :55 ( 26:8; 9:18; 7:14; 8:15)

Related Articles