Novi treneri na klupama dvaju Euroligaša

Array

Branitelji naslova Eurolige, momčad Maccabija, te sudionik Final Foura, moskovski CSKA, u sljedeću će sezonu s klupa povesti novi treneri.

David Blatt i Ettore Messina više ne stanuju u Tel Avivu, odnosno Moskvi, a njihove će uloge od sljedeće sezone preuzeti Guy Goodes i Dimitris Itoudis.

Goodes je dosadašnji dugogodišnji pomoćnik u Ponosu Izraela, ne samo Blattu, već i prije njega Nevenu Spahiji, Effi Birenboimu i Tzviki Sherfu. Ovaj 44-godišnjak samostalno je vodio Maccabi Rishon i Hapoel Jerusalem, a na Eurobasketu  u Sloveniji bio je i pomoćni trener izabrane vrste Velike Britanije. U Maccabiju su prepoznali njegov dosadašnji rad u klubu, a dodatnu preporuku dao je i sam Blatt, predloživši Upravi kluba da po njegovom odlasku upravo Goodesa imenuju novim trenerom.

A moskovski će CSKA u novu sezonu ući s Grkom na svojoj klupi. Itoudis je vršnjak novog stratega Maccabija, a proteklu je sezonu odradio u turskom Banvitu, gdje je ligaški dio završio na prvome mjestu sa samo dva poraza, da bi u polufinalu doigravanja ispao od Galatasaraya. Nama je zanimljivo da je Itoudis zapravo zagrebački student, a trenersku karijeru započeo je upravo u glavnome gradu i to u Mravima iz Trnskog, gdje je dvije godine radio u omladinskoj školi, a tri godine bio pomoćni trener. Nakon Zagreba, a prije Banvita i Moskve radio je kao pomoćnik u PAOK-u, Panioniosu i Panathinaikosu, te samostalno vodio PAOK, Filippos i MENT.

Related Articles