Novi Zagreb i službeno istupio iz regionalne lige

Array

Čelnicima Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige stigla je i službena obavijest da Novi Zagreb istupa iz natjecanja. Pred Upravnim odborom lige, u kojem je bio i predstavnik Novog Zagreba Vladimir Ivanković, sada je zadaća pronaći najbolji modus za nastavak MŽRKL jer se još nije dogodilo da neki klub, u ligi koju je zagovarao, odmah istupi iz nje nakon prvog kola.

“Novi Zagreb je i formalno istupio iz lige. Sudjelovanje u ovoj ligi je na dobrovoljnoj bazi, a što se tiče Novog Zagreba, neće se moći prijaviti za ovu ligu sljedeće dvije godine. Nećemo vršiti naknadnu popunu lige, imamo loša iskustva s tim”, rekao je direktor regionalne lige Vladimir Vuković.

Trener Novog Zagreba Vladimir Ivanković požalio se nakon poraza od Partizana Galenike u prvom kolu u Zagrebu na tendenciozno suđenje u korist Partizana pa je još tada najavio odustajanje od lige.

“Sva kompetentne osobe su utakmicu Novi Zagreb – Partizan Galenika ocijenili prolaznom ocjenom. Njihovo istupanje je svojevoljan potez, iza kojeg se najvjerojatnije kriju neki drugi razlozi. Očigledno da im je nezadovoljstvo suđenjem na spomenutoj utakmici poslužilo samo kao izgovor”, dodao je Vladimir Vuković.

Liga će ubuduće brojati 11 članova, a sve utakmice s Novim Zagrebom bit će registrirane rezultatom 20:0.

Related Articles