Novi Zagreb ide u Istanbul hrabro odigrati utakmicu protiv Galatasaraya

Array

U srijedu, 12. prosinca, košarkašice Novog Zagreba u Istanbulu igraju svoju sedmu utakmicu u skupini C Eurolige. Protivnice su ekipa Galatasaray, drugoplasirana u toj skupini s jednom izgubljenom utakmicom od šest odigranih. S 11 osvojenih bodova sigurne su sudionice drugog kruga elitnog euroligaškog košarkaškog natjecanja ali će im utakmica protiv Novog Zagreba biti prilika da to potvrde.

Nakon nesretno-nespretnog poraza protiv Perfumerias Avenide u prošlom kolu, Lupice, koje su prvi dio Eurolige okončale skorom 1-5, započinju sa odigravanjem revanš utakmica. Da se podsjetimo, Galatasaray je u prvom kolu u dvorani Trnsko bila bolja od impresioniranih Lupica čak sa 79-48. To je bio ujedno i najveći poraz Novog Zagreba u ovogodišnjoj Euroligi.

O turskoj ekipi Novi Zagreb sve zna kao i to da ih očekuje teška utakmica u kojoj su domaće košarkašice veliki favoriti. No, Novi Zagreb ide hrabro odigrati još jednu utakmicu protiv ekipe prepune sportskih zvijezda. Svakako je najveća Amerikanka Sylvija Fowles, nositeljica dvaju zlatnih olimpijskih medalja, a trener Ekrem Memnun raspolaže s možda najjačom centarskom linijom na svijetu – Fowles, Lyttle, Yilmaz i Wauters.

Liderice istanbulske ekipe su Lindsay Whalen kao najefikasnija igračica sa 16,8 koševa po utakmici, zatim njihova najbolja skakačica Sancho Lyttle (7,8 skokova po utakmici), najbolja dodavačica sa prosječno 4 asistencije Isil Alben te 192 cm visoka blokerica Ann Wauters.

Prisjetimo se, prva utakmica protiv Galatasaraya u Zagrebu bila je vatreno euroligaško krštenje Novog Zagreba.

“Da, bilo je to naše vatreno krštenje, koje, osim u prvih pet minuta, nije dobro izgledalo. Međutim, mi smo značajno popravili igru nakon te utakmice i zaista smo bili težak protivnik za svakoga. Posebno u zadnja tri tjedna kada je došla Mitchell i povezala redove u ekipi. Evidentno je da se dižemo u formi, na svu sreću imamo dovoljno igrača pa, za razliku od ostalih suparnika, možemo odmarati naše “najizraubanije” igrače kroz utakmice A1 lige. Sada nas u sedam dana očekuju tri teške utakmice – Galatasaray, Jolly JBS i UMMC Ekaterinburg i tu ćemo vidjeti koliko smo zapravo dobri” – razmišljanja su trenera Novog Zagreba Vladimira Ivankovića.

“Galata je naš prvi protivnik koji igra čak i u jačem sastavu nego u Trnskom. Tu je Lindsay Whalen, a i nakon ozlijede koju je dobila baš na našoj utakmici, vratila se Sylvia Fowels – naš “krvnik” sa 10 poena i 16 skokova. No, naravno da smo nešto naučili iz te utakmice i nastojat ćemo te pogreške ne ponavljati u Istanbulu. Pokušat ćemo odigrati hrabro i pošteno, nastojati njihove centre izgurati ispod obruča i u obrani i u napadu, pa ćemo vidjeti što se može. Naša startna petorka je u dobro formi i vjerujem da uz pomoć igračica s klupe možemo više nego što se od nas očekuje. Uglavnom, želimo nastaviti s dobrim igrama i, ako ništa drugo, isprati loš ‘okus’ prve utakmice” – završio je naš trener Ivanković.

Lupice na utakmicu putuju sutra, izravnom linijom iz Zagreba za Istanbul. Na put će slijedećih deset igračica: Mitchell, Pačkovski, Mandir, Vrdoljak, Čačić, Jurić, Williams, Mazić, Bedalov i Pavetić.

Related Articles