Lutz: Svaka zasluga ide igračima

Array

U nedjelju su u derbiju 12. kola regionalne ABA lige snage u Draženovom domu odmjerili Cibona i Cedevita. Gosti su bili lagani favoriti, no kao i u svakom pravom derbiju, pokazalo se nezahvalnim unaprijed predviđati ishod.

Kao pobjednici su izašli Vukovi i to mnogo lakše nego očekivano, iako su nakon tri četvrtine vodili 56:51 i činilo se izglednim da ćemo gledati napetu završnicu, “gosti” nisu zabili koš prve četiri i pol minute zadnjeg perioda i tako je riješeno pitanje pobjednika.

Dojmove o utakmici, dala su i dva trenera, Aleksandar Petrović i Danijel Lutz, koji je imenovan za stalnog trenera Cibone.

Cedevitin strateg smatra da se ishod prvog poluvremena mogao vidjeti već u prvih par minuta, nakon nekoliko početnih napada, u kojima je uočio da njegovi igrači očito nisu na visini zadatka:

Mislim da su prva dva napada odnosno prve dvije obrane na samoj utakmici odmah pokazale u kojem smjeru će ići utakmica. Dva promašena šuta Cibone, dva skoka u napadu, trica Strawberrya i tzrica nakon skoka. Jednostavno ta dva napada pokazuju sve ono što se dešavalo prvih 20 minuta. Sve ono što je Cibona imala, a mi nismo.

Uočio je da su njegovi igrači podcijenili protivnika, možda su se u svojim analizama previše nadali da će Cibosi odigrati kao protiv Spartaka ili Olimpije, te su u utakmicu ušli pomalo indiferentno, s manjkom elana koji su pokušali nadoknaditi u drugom dijelu:

“Nije logično da više energije potrošimo u drugom nego u prvom dijelu jer je normalnije da si normalniji na samom početku, međutim, mi smo podcijenili Cibonu, međutim od samog zagrijavanja i samog početka utakmice, vidjeli smo da su Cibonini igrači gladniji uspjeha i svaka ničija lopta je bila njihova.”

Za kraj se osvrnuo i na boljku koja njegove igrače prati cijele sezone:

“Kad se tu nadoveže 20 izgubljenih lopti s raspoloženim protivnikom, ali kojem ste vi dozvolili da uđe u ritam, jednostavno danas nismo zaslužili da uđemo u šansu da dobijemo utakmicu.”

Trener pobjednika, sve zasluge je pak pripisao svojim igračima:

“Prije svega i bez demagogije, svaki kredit ide igračima, razgovarali smo neki dan, rekao sam da nema alibija za njih, nema amnestije za loše stvari, ali isto tako, puno toga su prošli u zadnja dva tjedna, što se tiče putovanja, nekog pritiska, rada na treninzima, onog poraza u Ljubljani koji se desio.”

Ključ je vidio u dobroj obrani koja je s izuzetkom treće četvrtine igrana konstantno, njome su limitirali ofenzivnu učinkovitost Vitamina, a pridonijela je i koncentracija igrača:

“Danas smo uspjeli to (primljene poene) svesti na 64, s iznimkom treće četvrtine, braniti se u kontinuitetu dobro, i onda zaista nema nikakvog drugog zaključka osim onog da su igrači iznijeli utakmicu kako spada protiv jednog iznimno kvalitetnog protivnika i ja im još jednom čestitam na pobjedi.”

Related Articles