#234

Novi Zagreb razbijen u Mađarskoj

Kada smo najavili početak teškog života Lupica, niti na kraj pameti nije nam bilo da će gostovanje u Šopronu donijeti najteži poraz Lupicama u ovogodišnjem izdanju MEL-a. MKB Uniqua Euroleasing Sopron slavio je protiv Novog Zagreba rezultatom 73-46.

Igra Novog Zagreba raspala se već u prvoj četvrtini, kada je s tri osobne Buri i Dabović otupljeno najoštrije oružje Lupica – čvrsta i agresivna obrana. Kada tom pridodamo i potpuno neinventivan i neorganiziran napad, jasno je da je voda otišla na mlin Mađarica – 46-27 na poluvremenu.

Pokušao je Novi Zagreb nešto okrenuti zonskom obranom u trećoj četvrtini, međutim nisu se uspjeli primaknuti bliže nego na 13 razlike. Bilo kakvu daljnju šansu za primicanje poništio je danas izuzetno loš napad Lupica.

Bila je to jedna loša predstava Novozagrebašica, međutim treba reći da je i Šopron odradio svoje.

“Nekako je moderno da treneri preuzimaju odgovornost za određene propuste, pa tako moram i ja uzeti odgovornost za lošu pripremu utakmica sa Šopronom. Mislim da smo se previše opustili nakon sjajne predstave sa Košicama, pa smo djevojkama dali lagani trening u ponedjeljak, i tek nešto malo jači u utorak, na kojem one uopće u glavama nisu bile prisutne. Imale su prije treninga intervju za novine, fotosession, nije to isprika, profesionalci moraju reagirati profesionalno.

Sve je to poremetilo pripremu za utakmicu, i nismo napravili na terenu ništa što smo se dogovorili. Niti smo igrali energično, niti smo igrali agresivno. To je bila naša forca u prethodnim kolima – danas to nije bio slučaj. No, dobro, ovaj poraz boli, ali nije da nije bilo očekivano da ćemo negdje na strani izgubiti utakmicu. Željeli smo pobijediti kako bismo što prije osigurali play off, međutim morati ćemo to malo odgoditi.

U subotu moramo savladati Peac Pecs, kako god znamo i umijemo, i s potvrđenim samopouzdanjem otići u Prag na prvu utakmicu Eurolige. Cure su svjesne da smo zabrljali i idemo dalje. Nećemo se sada ubiti zbog jedne loše utakmice, svako ima pravo na loš dan, pa tako i mi. Do sada smo sezonu odradili gotovo perfektno i nismo u 3 dana zaboravili igrati košarku. Dokazati ćemo to već u subotu.” – rekao je trener Lupica, Vladimir Ivanković.