Novo pojačanje Zadra je Lovro Mazalin!

Lovro Mazalin odlučio je napustiti Cibonu te se pridružiti momčadi Danijela Jusupa te aktualnom prvaku Hrvatske.

Lovro Mazalin, 26-godišnji košarkaš koji je prošle godine nastupao za Cibonu, novi je igrač Zadra! Mazalin se vraća u klub u kojemu je već igrao u sezoni 2016./17., tada na posudbi iz Cedevite, a svojim dobrim partijama privukao je pažnju brojnih klubova.

Ipak, presudio je poziv iz grada u kojemu je već doživio poznatu košarkašku atmosferu te je odlučio potpisati ugovor i pridružiti se momčadi Danijela Jusupa u novoj sezoni.

– Doveli smo hrvatskog reprezentativca, košarkaša koji ima iskustvo igranja u Zadru. Prošlu sezonu u Ciboni odigrao je na vrhunskoj razini i vjerujem da će nam dati veliki doprinos u sljedećoj. Razgovori oko novih prinova i dalje traju, prioritet su nam centarska i bekovska pozicija, a razgovaramo naravno i s Lukom Božićem. U svakom slučaju, želja nam je zatvoriti roster do početka kolovoza te ćemo ostatak momčadi definirati u sljedećih nekoliko dana, kaže sportski direktor KK Zadar Denis Pleslić.

Mazalinov košarkaški put krenuo je iz rodnog Siska, a najviše vremena proveo je u Cedeviti, u kojoj je igrao od 2013. do 2016. godine. Po jednu sezonu odradio je u Zaragozi i Sparsima iz Sarajeva, dvije u Gorici i zatim po još jednu u Francuskoj (Poitiers Basket 86) i Ciboni. Bio je član poznate juniorske generacije pod vodstvom Ante Nazora, koja je 2015. godine osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu, a jedan od suigrača bio mu je Luka Božić.

Prošle godine u AdmiralBet ABA ligi postizao je u prosjeku 12 poena, uz 5 skokova i 2,6 asistencija po utakmici. U HT Premijer ligi postizao je 15 poena uz 9 skokova i 3 asistencije. Kao igrač može pokrivati više pozicija, energičan je, atletičan, dobar s loptom i bez nje te će se zasigurno dobro uklopiti u Jusupovu košarkašku koncepciju.

Ugovor je potpisao na jednu sezonu, uz opciju produžetka na još jednu.

Related Articles