Jeronimo Šarin: – ‘Ovaj neuspjeh mora nas napraviti boljima!’

Izbornik Jeronimo Šarin progovorio je za naš portal nakon završetka Europskog prvenstva gdje je Hrvatska mlada reprezentacija doživjela neuspjeh.

Hrvatska mlada reprezentacija sljedeće godine će nastupati u drugom rangu europske košarke nakon što na Europskom prvenstvu koje se održalo u Heraklionu završila na 14. mjestu.

Za Crošarku se nakon završetka prvenstva na isto osvrnuo izbornik Jeronimo Šarin.

‘Prije svega bih se htio zahvaliti svim igračima i suradnicima na dobroj suradnji. Savez nam je omogućio vrhunske pripreme, vrhunske uvjete, sve je bilo odlično. Za nekakav dobar rezultat sam se iskreno nadao da možemo napraviti, i mislim da su neka moja razmišljanja prije prvenstva bila apsolutno opravdana. Kad pogledamo da smo u tim pripremama dobili Belgiju koja je igrala polufinale, da smo protiv Grčke koja je isto igrala polufinale vodili na poluvremenu mislim da to nije bio račun bez krčmara.

 

U turnirskim sistemima natjecanjima, najbitnija je atmosfera u ekipi, najbitnije je kako ekipa zajedno diše, i to je definitivno radi objektivnih i nekih drugih razloga bilo narušeno. Jednostavno nismo bili najjači, najbolji kada je trebalo. Pogotovo u toj utakmici osmine finala, pa smo imali malo i nesreće u ždrijebu, pa naših gluposti i jednostavno tako je ispalo kako je.

 

Ovi momci su zaslužili da ih nekako podignem i uvjerim u to da ih ovaj neuspjeh mora napraviti boljima. Iz njega da izvuku pouke jer u životu uvijek dolazi do svakakvih loših stvari i čovjek se tu mora izboriti. Nije bitno koliko padneš nego koliko se brzo digneš i pokušat ću sve da im to objasnim i da se što brže vrate u nekakvu normalu u svojim klubovima.’ – rekao je izbornik Šarin.

Related Articles