Od petka Cedevita na turniru juniorske Eurolige

Array

Cedevita je treći naš klub koji će ove sezone nastupiti na turniru juniorske Eurolige Nike International Junior Tournament. Domaćin posljednjeg, četvrtog, ovosezonskog okupljanja mladih nada rođenih 1995. i mlađih je Beograd, a pobjednik ovog turnira će uz sarajevski Spars, Joventut, Lietuvos Rytas te još četiri kluba s pozivnicom sudjelovati na završnici u Londonu koja će se održati za vrijeme trajanja Final Foura Eurolige.

Podsjetimo, na prvom turniru u Rimu gdje nije bilo naših klubova iznenađujuće je trijumfirao sarajevski Spars pobijedivši u finalu turski Fenerbahçe 73:55. U Španjolskoj je Joventut slavio protiv Reala 77:67, Barcelona Marija Hezonje je bila treća, a naš Split osvojio je tek sedmo mjesto. U Litvi je u finalu Lietuvos Rytas bio bolji od Žalgirisa, a Cibona je kao najmlađa ekipa poražena u sve tri utakmice.

Cedevita se nalazi u skupini s Partizanom, francuskim klubom INSEP i češkim USK Future Stars. Prve utakmice igraju u petak protiv Insepa (11:30) i Partizana (20:00), a u subotu protivnik im je Future Stars iz Praga (11:30). U nedjelju su na rasporedu utakmice za mjesta.

Zagrepčani sutra kreću na put za Beograd, a roster momčadi još nije poznat jer je viroza pokosila mlade Vitamine. Bez obzira na prisutne probleme i činjenicu da će, slično kao Cibona u Litvi, Cedevita biti prosječno najmlađa momčad od svih ekipa, u klubu nisu posegnuli za pojačanjima iz drugih klubova. To nam je potvrdio i trener juniora Mladen Starčević.

“U Beograd putujemo sutra i roster će sačinjavati kadeti i juniori Cedevite. Imamo problema sa zdravstvenim biltenom i još uvijek nismo sigurni koji će sve igrači putovati na ovaj turnir. Prema objavljenim sastavima ekipa, biti ćemo uvjerljivo najmlađi i jasno je da nemamo nikakvih imperativa”, rekao je Starčević, a o snazi ostalih momčadi je dodao:

“Svi klubovi su koji sudjeluju na turniru su kvalitetni s niz igrača koji su već na sebe skrenuli pozornost. Za razliku od nas, okosnicu im čine juniori izlaznog godišta. U skupini smo s INSEP-om i Future Starsom, ekipama u kojima igra više francuskih i čeških juniorskih reprezentativaca  s posljednjeg Svjetskog prvenstva te jakim Partizanom. Mojoj mladoj ekipi ove utakmice će biti veliko iskustvo koje će im sigurno puno pomoći u daljnjem košarkaškom razvoju.”

Cedevitaši na put kreću sutra, a o mladim igračima četiri dana će brinuti stručna ekipa sastava Željko Dugandžić (vođa puta), Zlatko Mihalić (fizioterapeut), Ivan Perinčić (pomoćni trener) i trener Starčević.

Related Articles