CroHoops: Odigrana povijesna All-Star utakmica

Array

Utakmica čija najava je dobila i zapaženi medijski prostor na stranicama subotnjih Sportski Novosti te neovisnom domaćem košarkaškom portalu www.crosarka.com je od svojeg samog početka poprimila prilično nevjerojatan rezultatski tijek.

Naime selekcija Zapada je od samoga početka utakmice pokazala nevjerojatnu tendenciju za pogađanje otvorenih šuteva iza linije 6.75. Ukupno je u utakmici pogodila nevjerojatnih 28 trica, čak osam igrača je postiglo tricu, najviše Jonjić (NZDT) – čak 8!

Početna postava Zapada (M. Ivanković – Jonjić – Slišković – Mijić – Lečić) je silovito započela utakmicu pred očima za atrakciju itekako spremnih startera Istoka (Štokić – Milković – Kovačević – Franjić – Radoš). Već polovinom prve četvrtine na semaforu je stajalo 21:7.

Igrači Istoka, pomalo umorni od susreta koji su prethodili ovoj utakmici, te također oslabljeni nedolaskom izabranih igrača Bukovačkog Srca (većinom bolesni), već tijekom prvog poluvremena se nije nikako uspjela defanzivno posložiti te zaustaviti Istok.

Tako je utakmica imala gotovo nevjerojatan rezultatski tijek. Vodstvo Zapada raslo je iz minute u minutu, gotovo nevjerojatnom progresijom – preko 21:7, 39:19 na kraju prve četvrtine, 85:48 na poluvremenu, pa do čak 121:66 na početku četvrte četvrtine!

Kada su stvari već bile riješene svojevrsni melem na rane Istoka stavio je MVP utakmice Tomislav Kovačević (East Side Connection – 34 poena, 14 skokova, 2 blokade) sa jedinim zakucavanjem u utakmici. Točka na i pobjede Zapada bila je trica kapetana Savica Citya Marka Tomasovića postignuta nakon istinskog kolektivnog napora.

Itekako vrijedi zapaziti da najbolji od najboljih CroHoops košarkaša nisu krenuli stazama NBA i cro-zvijezda te su prilikom čestih kontranapada ipak igrali angažiranu obranu i u svakoj prigodi pokušavali na razne načine spriječiti protivničke atrakcije (npr.alley oop).

Tijekom poluvremena održana su natjecanja u tricama i zakucavanjima. Natjecanje u tricama osvojio je Saša Slišković (Folka) koji je već nakon prvog kruga stao na 14 (od mogućih 30 bodova) za razliku od konkurencije koja je većinom stala na 11 poena.

Natjecanje u zakucavanjima nije donijelo posebnu atrakciju i nepredvidljivost, ali je zato viđena neviđena upornost krilnog centra Trnja Bože Ivankovića koji je nakon 7 neuspješnih pokušaja ipak uspio kompletirati svoje zamišljeno prvo zakucavanje. Solidan konkurent bio mu je MVP utakmice Kovačević kojega je nakon dvije serije Ivanković ipak savladao uskom prednošću u bodovima 32:31.

Related Articles