Odličan nastup Jelene Ivezić, Ive Grbas i Sonje Kirete

Array

Još jedan novi tjedan i još jedan pregled nastupa hrvatskih košarkašica diljem svijeta na portalu Crosarka. U ovom kolu posebno su se istaknule Jelena Ivezić s 19 poena, Iva Grbas koja je postigla 16 poena te Sonja Kireta sa 14 poena i 14 skokova.

Francuska

U trinaestom kolu francuske prve lige Perpignan naše Ive Ciglar savladao je Mondeville rezultatom 66:55. Iva je u igri provela 18 minuta. Postigla je 4 poena. Učinku je pridodala 3 skoka i 4 asistencije. Lyon naše Emilije Podrug je poražen na gostovanju kod ekipe Tarbes rezultatom 63:52. U 10 minuta provedenih na parketu naša igračica se nije upisala u listu strijelaca. Montpellier Ane Lelas je na gostovanju kod ekipe Aix-en-Provence ubilježio još jednu pobjedu. Rezultat je bio 77:70. Naša reprezentativka je za 36 minuta igre postigla 14 poena uz šut iz igre 6-11 (4-5 za tri poena). Još je pridodala i 6 skokova.

U francuskoj drugoj ligi Iva Grbas je sa svojim Limogesom doživjela još jedan poraz. Bolja je bila ekipa S.I. Garffen Staden rezultatom 73:69. Iva je u igri provela skoro 35 minuta i za to vrijeme zabila 16 poena uz šut iz igre 6-8 (4-5 za tri poena) te je imala još i 6 skokova.

Španjolska

Lisa Karčić je sa svojim Hondarribia Irunom poražena od UNB Obenase rezultatom 56:49. Naša reprezentativka je postigla 10 poena za 34 minute. Iz igre je šutirala 3-7 (1-2 za tri poena, 3-4 slobodna bacanja).

Perfumerias Avenida je u gostima savladala ekipu Gran Canarie 92:76. Iva Slišković je postigla 2 poena za 13 minuta, no ono što je važnije jest da se nakon dva mjeseca izbivanja na parket vratila Zadranka Marija Režan (ex. Vrsaljko). U 8 minuta, koliko je provela u igri, postigla je 5 koševa i imala 3 skoka.

Poljska

U posljednjem nastupu za svoju Wislu Can Pack, prije nego li je prešla u redove francuskog prvoligaša Union Hainauta, Petra Štampalija je sudjelovala u pobjedi svoga tima nad ekipom Artego Bydg. rezultatom 61:52. Petra je u igri provela 16 minuta i u tom je razdoblju postigla 4 poena.

Turska

U devetom kolu turskog prvenstva Ceyhan Jelene Ivezić poražen je od ekipe Tarsus 73:70. Jelena je još jednom bila najbolja igračica svoje ekipe te je za 31 minut postigla 19 poena uz šut iz igre 9-12 (1-2 za tri poena). Uz to sakupila je 8 skokova i po 3 asistencije i ukradene lopte. Samsun naše Anđe Jelavić uvjerljivo  je poražen od TED Ankare rezultatom 85:63. Naša reprezentativka nije igrala zbog ozljede i čeka je dugotrajno mirovanje.

Italija

Sonja Kireta je sa svojom Parmom porazila ekipu Umbertide 64:61. Za 32 minute, koliko je igrala naša igračica, postigla je 14 poena. Iz igre je imala šut 3-7 dok je slobodna bacanja izvodila 8-12. Svoj double-double učinak je postigla s 14 skokova.

SAD

Florida International University, na kojem nastupa Carmen Miloglav, u proteklom je tjednu zabilježio dvije pobjede. Prvo je savladan Arkansas rezultatom 60:57. U tom susretu Carmen je postigla 4 koša i imala isto toliko asistencija i skokova. U drugom susretu protiv Darthmouta, gdje je FIU također slavio rezultatom 64:57, Carmen je postigla 5 koševa.

Andrijana Cvitković je sa svojim Culver Academicsom poražena prošlog vikenda. Do točnog rezultata i statistike do zaključenja ovog članka nije bilo moguće doći. Midland University, na kojem je Karmen Jeričević pomoćna trenerica, poražen je od Monrningsdale koledža rezultatom 77:53.

 

Related Articles