Odlični Bender vodio Maccabi do slavlja u ‘zemlji košarke’

Dragan Bender na odličan je način odgovorio na šuškanja o nezadovoljstvu vodstva Ponosa Izraela njegovim partijama, pa je tako hrvatski reprezentativac večeras bio igrač utakmice u gostujućem slavlju Maccabija iz Tel Aviva kod Žalgirisa rezultatom 81:88.

Izraelci su u 31. kolu stigli na gostovanje u Kaunas te ‘iznenadili’ svoga domaćina. Žalgiris je bolje otvorio dvoboj i vodio nakon prve četvrtine 26:18. Uspio je Maccabi u drugih deset minuta zaigrati bolje i potpuno smanjiti zaostatak do poluvremena na – 2.

Presudna je bila zadnja četvrtina utakmice u koju se ušlo rezultatom 63:64, a Dragan Bender ubacio je dvije vezane trice. Potom Žalgiris odlazi serijom 7:0 na prednost 76:70 u 34. minuti susreta. Maccabi je zatim vezao 7 poena i u zadnje dvije minute se ušlo u egalu. Do kraja su Izraelci bili znatno bolji te ubačajima Bryanta, Žižića, Bendera i Wilbekina rade preokret i zaključuju utakmicu rezultatom 81:88.

_

Dragan Bender je ubacio 16 poena uz šut iz igre 6/8 za 26 minuta na parketu, a vrlo dobar je bio i Ante Toni Žižić s 10 poena i 6 skokova. Kod Žalgirisa se istaknuo Hayes s 24 poena.

Maccabi je sada na omjeru 11:17, a Žalgiris ima po 15 pobjeda i poraza.